Rahim Er

Rahim Er

Gözyaşı Medeniyeti

Gözyaşı Medeniyeti

Başbakan Tayyip Erdoğan, 12 Eylül Darbesi’nden sonra Konsey üyelerinin idam ettirdiği gençlerden Mustafa Pehlivanoğlu’nun mektubunu okurken hislenip ağladı. 22 Yaşında bir genç. Fakat 72 yaşındaki insan olgunluğunda. Som altın kalbi, din ve vatan muhabbetiyle dolu. Anne babasından helallik diledikten sonra Cenabı Hak’tan nişanlısına mes’ut bir yuva kurmasında yardımcı olması için niyazda bulunuyor. Bir genç, bir genci seviyor. Sonra gençlerden erkek olan hapse düşüyor. Darbeci 5 generalin komutasındaki ısmarlama mahkemenin verdiği karar ise ne yazık ki idamdır. O genç, bu defa sevdiği kızın bir başka erkekle mesut bir yuva kurabilmesi için idam şafağında mektup yazıyor, dua ediyor. O devrin ülkücüleri slogan ülkücüsü değildi. Çakma ülkücü hiç değillerdi. Tek Parti zihniyetinin idrakindeydiler. Şimdi ise o güzel gençlik, CHP’lileştirilme tehlikesiyle karşı karşıya.
Başbakan işte o mektubu okurken ağladı.
Kim olsa ağlardı.
O satırlar, insan olan herkesi ağlatır.
İnsan güler.
İnsan ağlar da.
Münafıklarsa sadece çatık kaşlıdır. Bunu Sevgili Peygamberimiz -aleyhisselam- haber vermekteler. Çünkü, Gözyaşı rahmettir. Gözyaşı, cehennem ateşini söndürme sebebidir. Aczin teslimiyete dönüşmesidir. Bizim medeniyetimiz gözyaşı medeniyetidir, merhamet medeniyetidir. Merhametten mahrum, gözyaşından mahrumdur. Bizde Yemen’e giden askerimizin de gurbete giden yolcunun da gelin edilen genç kızın da arkasından ağlanmıştır. Ağlamak, deyimlerimizin türkülerimizin sermayesidir. ‘Ağlarsa anam ağlar, gayrısı yalan ağlar’. ‘Ağlama yar ağlama -anam- kara yazma bağlama...’
Henüz bir ay olmadı, Ömer Öztürkmen ağabeyin haylice rahatsız olduğunu işittim.
Ömer Öztürkmen bir çağdaş düşünür.
Hem doğuyu hem batıyı bilir.
Kerküklü bir Türkmen Beyidir.
Dr. Enver Ören ve Sezai Karakoç’tan yaşça büyük olduğu hâlde birinin gönlüne diğerinin mısralarına meftun bir metafizik kaygılar adamıdır. Şairdir. Bir Cuma Sabahı Malazgirt’te 54 Bin Er, Mehter Marşı’nın güftesi O’na aittir. Hafız’ın ‘Ya Resulallah! Kıtmir, Eshabı Kehf’in köpeği olduğu için cennete girdi. O, Eshabı Kehf’in köpeği ise ben de senin köpeğinim.’ Beytini lisanı Farisi ile Ömer ağabeyden dinlemeli.
Hastalığının çile döneminde olduğunu işitince Washington DC’den BKY genel yayın müdürü Murat Tazegül’ü aradım ve hemen Ömer Öztürkmen ağabeyin GÖZYAŞI MEDENİYETİ kitabını basmalarını söyledim. Kitap Ömer ağabeye yetişmeliydi. Yolcuya hediye gerek. Tazegül ve BKY ekibi aslanlar gibi koşturdular kitap fırından çıktı.
O kitabı buraya sığdırmak mümkün değil.
Bizi bize anlatan eser.
Medeniyetimizin başka medeniyetlere üstünlüğünü isbatlayan belge.
Gözyaşının değerini kalblere işleyen fikri bir işçilik.
AK Parti için bundan daha önemli fırsat olabilir mi?
Kendisi de bir tefekkür adamı olan AK Parti Gnl. Bşk. Yrd.cısı Doç. Dr. Hüseyin Çelik’in bu eserden en az 100 bin tane aldırıp muhalifleri başta olmak üzere her yere dağıtmaları hem medeniyetimize, hem Ömer Öztürkmen’e ve hem de Recep Tayyip Erdoğan’a vefa olur.
Yeni Ömer Öztürkmenler yetiştirilmek isteniyorsa böyle.
Yoksa seçim kazanılır...
İktidar başkaları kalır.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi