Kemal Belgin

Kemal Belgin

Yine de teşekkürler Beşiktaş!

Yine de teşekkürler Beşiktaş!

Beşiktaş’ın günümüzdeki kadrosu,  açık ve net, teknik kadrosu Şampiyonlar Ligi’nin üstesinden gelecek düzeyde değildir. Yine de hem Liverpool’u, hem de Marsilya’yı İstanbul’da da olsa yenebilmek en azından gelecek için umuttur ve de başarıdır. Çünkü bu iki galibiyetle ülkeye hem 6,5 milyon euro girmiştir, hem de puanlarımız yükselmiştir. Buradan bakarsak Beşiktaş’a teşekkür etmemiz gerektiğine inanıyorum…Ve de çünkü, kim bilir yarın Galatasaray’a çok ayıp ettin diyeceğiz.

Evet, Beşiktaş mutlak kazanmak zorunda olduğu bir karşılaşmayı kaybetti. Zaten öyle bir uç adamı, yani Bobo ve onun sözüm ona yardımcısı rolündeki Burak’la değil gol atmak, pozisyon bile bulamazdı. Zaten öyle de oldu. Burak’ın o rolde sahaya sürülmesi Ertuğrul hoca için gerçekten büyük bir hata idi. Futboldan hiç anlamayan biri bile bu hatayı yapamazdı. Burak hangi tekniği ve oyun görüşü ile arkasını dönüp top alıp gidebilecekti ki... Bobo, arkası dönük oynayamıyordu. Ona da öyle bir rakip deparlanacak alan bırakır mıydı? Tabii ki hayır. Hal böyle olunca da, Serdar, Cisse, Tello ve Delgado’dan oluşan ve top yapabilen bir orta alan sadece kendi bölgesinde kalabildi, ileriye taşındığında kendi takımının duvarlarına çarpıp yıkıldı. Porto, Beşiktaş’ın forvetsiz oynayışından alabildiğince yararlandı. Beşiktaş orta sahası ilerideki elemanlarından sağırlıkla karşılaşınca zaman içinde yoruldu. Bu da arkadaki dörtlüyü olumsuz etkiledi. Ve bu süreçten sonra Porto’nun dikine kolay atağa kalktığını gördük. Kaleci Rüştü, büyük klası, büyük tecrübesi ile sayısız golü önledi ama, yenen ilk golde ülke, futbolcunun temel hatalarından biri olan yardımcıya ofsayt diye el kaldırıp beklemenin faturasını ödedi. Şayet kalede Rüştü olmasaydı, Beşiktaş, yeni bir Liverpool faciası bile yaşayabilirdi. Savunmada bu maçta ciddi bir büyük hata yaşanmadı dersek yalan olmaz  ama, topu oyuna sokmada yine eksiklikler görüldü.

Sonuçta Beşiktaş, Avrupa Kupaları defterini kapadı. Ama yine de tüm eksikliklerine rağmen bu defterinin sayfalarının son maça kadar açık tutulması başarıydı. Ben de bunu vurgulamak istedim. Ancak ne var ki, hakiki bir uç adamı, oyunu tezgahlayabilen bir stoper alınamazsa, bu sezonki lig bile uçar gider… Hoş kim iyi oyuncusu ara transferde satar diyeceksiniz… Olsun; sağlıklı görüş, iyi bir tarama ile o kadar üst düzey oyuncu bile alınmasa, eksiği en azından tip olarak giderecek biri bulunmalı… Ya da Nobre’ye sarılınmalı, Batuhan’ın eksikleri giderilmeli… En azından, hiç olmazsa…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi