Kemal Belgin

Kemal Belgin

İyi mi, kötü mü? (2)

İyi mi, kötü mü? (2)

RUSYA maçından sonraki yazımda başlık olarak bu iki soruyu kullanmıştım. Bu defa da aynı soruyu kullanacağım ve dolayısıyla da (2)’yi parantez içine alacağım.

Ben Lucescu göreve geldikten sonra şunları dile getirmiştim: “Rumen hoca harika bir takım teknik adamıdır. Çünkü sabah-akşam takımıyla beraberdir. Sadece topa nasıl vurduklarıyla değil, nasıl yaşadıklarıyla, idman ötesi dakikalarda neler yaptıklarıyla ilgilenir. Ancak bir milli takımda haftanın üç günü maç izlemeye gider, tribünden kafasına notlar yazar ve sonra da takımı seçip iki gün içinde sözüm ona idman yaptırıp maça sürer...” Buradan bakınca kulüp hocalığı ile milli takım hocalığının, hele hele, önemli bir teknik adamsanız farkı açıkça görülür.

Şimdi maça bakalım mı? Hemen şunu ifade edeyim, Milli Takım iki bek kazanmıştır. Bu Zeki ile bu Ömer sakatlanıp ceza almadıkça bu takımın 10 senelik bek işini görürler. Ama tandem aynı durumda değildir. Serdar’ın da bir var, beş yok gidişatını dikkate alırsak, Lucescu’nun izleme ile mi, danışma ile mi, acilen en az 3 adet tandem oyuncusu bulması gerekiyor. Bizim ligde var mı yerliler içinde? Sanki Bursasporlu Ertuğrul dışında yok gibi... O zaman eyvah ki eyvah! Topal’ın bırakın milli takımı, Fenerbahçe’deki ömrü sanki bitiyor gibi... Oyunu çok yüksekten okuyabilen, savunma desteğini zamanlama ile yapan, öne çabuk oynayan bir ön liberoya ihtiyaç vardır. Acaba bir yabancıyı MarcoAurelio gibi acilen Türk mü yapsak? Orta saha ve ileri uç durumumuz kötü değil... Ama ne yapıp yapıp Cenk’e alternatif gerekir. Hele hele Hakan Şükür gibi birini bulamazsak ellerimizi şakaklarımızdan ayıramayız. Serdar yepyeni bir umut. Hakan malum, çok iyi... Yunus hep hazır. Cengiz Ünder paylamışını bir an önce öğrenmeli... Emre Akbaba kendisi dışında iyi top kullanan olduğunu gördüğümde hemen ona kendini gösterebiliyor.

Özetle maçı kazandık. Ben orada değilim öncelikli olarak. Derim ki, Lucescu bu milli takımı maç olsun olmasın her hafta iki gün toplayabilse, zamanın Galatasaray’ı, zamanın Beşiktaş’ı ve son olarak da SchacterDonesk eserleri sunar mı? Sizce? Eee bu dünyada herkesin bir özelliği yok mudur. Büyük Allah öyle yaratmamış mı?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi