Kemal Belgin

Kemal Belgin

İşte VAR ve işte hakem!

İşte VAR ve işte hakem!

Durun acele etmeyiniz, maçı da şöyle bir ele alacağım. Ancak ne var ki, maçın ilk yarısında Erzurumspor ceza alanı içinde meydana gelen bir pozisyon var ki, aman aman... Rodrigues rakibi ile girdiği ikili mücadelede yan dönüp tam sıyrılırken, Erzurumsporlu rakibi arkasından formasından çekerek onu engelliyor. Hakem nerede mi? Üç metre yakında... Ve de en önemli yeri bu pozisyonun, futbolcuların yandan hakeme görüntü vermesi... Yani önlü arkalı idi göremedim savunması yapmak mümkün değil... Peki, VAR nerede o saatlerde? Acaba kahve molası veya çay demlemesi mi içindeydiler? Neden, “Alper kardeş, formadan çekme var. Hatta öylesine ki forma şortun içinden bile dışarı çıktı...” diye uyarıda bulunmadılar? Bulunsalar da belki de Alper Ulusoy da gidip inceleme yapacaktı ve apaçık ihlali bu defa görmüş olacaktı.

Neden böyle giriş yaptım? Yaptım çünkü bu VAR sistemi bizde ne yazık ki doğru dürüst işletilemiyor. Bazısının işine yarıyor, bazısının da hakkını yiyor.

Maç mı? Terim hoca bu defa Donk’la başladı. Ve de Maicon savunmanın içindeydi. Onyekuru kenarda, onun yerinde de altın makas Feghouli vardı. Nagatomo da dinleniyordu ve yerinde yeni isim Ömer vardı. Rakip ise yeni teknik direktörü tribünde olan Erzurumspor idi. Klasik deplasman takımı anlayışı ile kendi yarı alanına biriken Erzurumspor, çıkışlarda beklenilen tempoda veya organizasyonda görünmüyordu. Daha maçın hemen başından Maicon’un direğe vurup dışarı giden frikik atışı gol olsaydı bu maç çok daha değişik bir skorla karşımıza çıkardı. Hadi bu frikiği bırakalım, Galatasaraylı futbolcular rakipsiz buldukları topları ya kaleciye nişanladılar ya da auta attılar. Zaten bu Rodrigues ve Onyekuru paylaşmayı, kafayı kaldırmayı, alıp vermeyi bir kenara bırakıp süratlerine dayanıp bodoslama gitmeye devam ederlerse kendileri de kaybeder, takımları da... Terim hocanın maçtan hiç korkmadığı, rakibin kontradan bile çıkıp etkili geleceğini beklemediği Donk’u alıp yerine Onyekuru’yu sokuşundan belli idi. Ama bizim spor basınının bombaladığı Maicon kafayı koymasa neler olurdu acaba? Yapmayınız, etmeyiniz, eleştirilerinizi takım oyunundaki aksaklıklara bakarak yapınız. Bakınız bakalım, bir savunma oyuncusu neden acaba kendi bloğu içinde pas yapıyor. Yoksa boşta adam göremediği için mi? 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi