Rahim Er

Rahim Er

CHP önce ikna odacıları temizlemeli

CHP önce ikna odacıları temizlemeli

Hür kadın nasıl örtüneceğine kendisi karar verir. Örtünme özgürlüğünden yana olan bu ülkenin değerlerinden de haberdar olmalıdır.
Referandumda evetler değil de hayırlar yüzde 58 olsaydı Kemal Kılıçdaroğlu yine kızlarımız okusun der miydi? Yeni anayasa der miydi? CHP’liler Türkiye’nin faşizan dayatmanın problemleştirdiği bir meselesi olduğunu akıllarına getirirler miydi? Yoksa gerici ve çağ dışı gibi aşağılayıcı hakaretler devam mı ederdi?
Oy kaygısı, seçim korkusu var. Buna rağmen patinaj yapılmakta. Çünkü CHP sadece parti değildir. Orada genel başkan bile dilediğini yapamaz. Derin halk partisi göz ardı edilemez.
Buldukları sözde çözümdeki tuhaflığa bakınız. Türban başka, baş örtüsü başkadır deniyor. Aslında doğru ama dedikleri gibi değil. Türban Hint sarığıdır, baş örtüsü Müslüman hanımın örtüsü. Gerçek bu iken Anadolu’da daha ziyade Alevi, Ermeni, Rum gibi hanımların örtünme şeklini baş örtüsü, tesettürü ise türban diye gösteriyorlar. Dedikleri tarzda kadının saçı önden ve arkadan görünmektedir.
Bunlardan biri gelenektir.
Diğeri itaat.
Gelenek, maziden akıp gelir. Dini kaygı yoktur. Alışkanlıktır. Diğeri ise İslamın emirlerini benimseyerek örtünme üslubudur. İlahi buyruğa itaat edilir. İhtilaf da tam burada çıkmakta. Ezici çoğunluk, örtünme/tesettür yüce Allahın emridir, bir emir ifa ediliyor derken, azınlık, hayır böyle bir emir yok inadındadır. Halbuki ilmihal kitapları, kadının nasıl örtüneceğini Kur’an-ı kerime dayanarak tarif etmekte. Bu tarif, suyun formülü kadar nettir.
CHP’lilerin anlamak istemediği örtünmenin Allahın emri olduğuna dair değişmez realitedir. Bugün Türkiye’de öyle kadınlar vardır ki kendileri örtünmez fakat örtüye zerrece laf ettirmezler. Veya gayet açıktır ama namazını hiç ihmal etmez. Sebep inançtır.
Örtü, 1.5 milyarlık İslam dünyasındaki kadının ortak kutsalıdır. Üstelik hınzır etinin, alkolün bütün semavi dinlerde yasak olduğu gibi örtünme de farzdır. Bazı CHP’lilerin karaladığı rahibelerin örtünmesi bu yüzdendir. Keza birçok Yahudi kadın saçını göstermemek için peruk kullanmaktadır.
CHP neden ithal model peşinde? Neden kendi yerli değerlerine yan bakar da mezhep ve örf farkı olan yerlerde çare arar? Üstelik de daha düne kadar oralara atmadığı taş bırakmamıştı. İşaret ettiğimiz malum sebeplerle bir kerhen kabul var. Dünkü ikna odacılar nerede? Dünkü Cumhuriyet mitinglerinin tezgâhçıları nerede? CHP’de vekil. Referanduma daha yüksek bir iştirak olsaydı evet oyları yüzde 70’leri bulurdu. CHP bundan dolayı milyonlarca kadının tesettür dramını görür oldu, yine bundan dolayı anayasayı hemen şimdi değiştirelim diyor.
Bunlar eli mahkûmluğun neticesi.
Alttan müthiş bir dalga geliyor.
Buna üniversite de CHP de başkası da dayanamaz.
28 Şubat döneminde genç kızlara ikna odalarında gözyaşı döktürmüş Nur Serter gibiler, mitingciler o partide kaldıkça CHP halkla barışamaz.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi