MHP ideolojisi mümbit alan!

MHP ideolojisi mümbit alan!

Akdeniz üniversitesi'ndeki olaylar, orada kalacak mı? Yoksa kampusta sahnelenen çirkin oyun, daha büyük provokasyonların provası mı?

Bu sorunun cevabını bilmiyorum ama görünen o ki, bütün bu olaylarda MHP teşkilatları yine önemli bir rol oynayacak! MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli uyarıyor ama ya teşkilat bu uyarılara aldırmıyor, ya da Bahçeli'nin bu uyarıları sadece kamuoyunda oluşan imajı gidermeye yönelik göstermelik bir adım! Eğer Bahçeli samimi ise (ki öyle olduğuna inanıyorum) teşkilat, liderini dinlemiyor demektir. çünkü nerede bir olay olsa, o olaylara karışanlardan bir ya da birkaçının MHP ile uzaktan ya da yakından, dolaylı ya da dolaysız bir bağlantısı çıkıyor! Daha önce de yazdık. "Leoparın benekleri asla değişmez" diye.

1980 öncesinde ülkücülüğün çok farklı bir anlamı vardı. Teşbihte hata olmaz demişler. Bir örnekle meseleyi açalım. Osmanlı döneminde fedai ya da kabadayı olarak adlandırılan insanlar vardı. Bunlar, bugünkü mafyozi tiplerden çok farklıydı. Asarlar, keserler ama arnamus bilirler, yetimin yoksulun hakkını gözetirlerdi. Bugünün çete tetikçileri ise her türlü çirkefin içindeler ve bu insanların hiçbir kutsalı yok. Eskiden ülkücüler de tıpkı eski zaman fedaileri gibi haktan, hakkaniyetten yana, dinini diyanetini bilen, belki farkında olmadan bazı olayların içine çekilmiş ama asla bilerek ve isteyerek ihanet etmeyecek insanlardı.

Ya da en azından imajları, toplumdaki algılanışları böyleydi. Günümüzde ülkücü camianın arka bahçesinde yetişen tiplere baktığımızda karşımıza ne yazık ki hiç de umut verici bir manzara çıkmıyor. Bu durumda suçu kimde aramalıyız? MHP lideri "oyuna alet olmayın" diyor ama onu dinleyen yok.

Demek ki şartlar, bu tip bataklıkların oluşmasına müsait ki sivrisinekler geliyor. Büyük bir toplulukta, hele bir siyasi partide üç beş çürük elma çıkar diyebilirsiniz. Ama her taşın altından MHP ile bağlantılı biri çıkıyorsa, buna tesadüf gözüyle bakılabilir mi? öyleyse bataklığı kurutmak lazım. Antalya'daki olaylar gösterdi ki bu iş hiç de kolay değil. Liderler her zaman kendilerini takip edenlerden bir adım önde olmalıdır. Ama bakıyoruz, liderin öfkeli siyaset anlayışı, tabana yayıldıkça iyice şiddet boyutlarına varıyor. Bataklık nasıl kurutulacak?

MHP yönetimi bu soru üzerine ciddiyetle ve samimiyetle kafa yormalı.



Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi