Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kalan son Anadol da su kaynatıyor

Kalan son Anadol da su kaynatıyor

CHP ne kadar değiştiğini, devlet partisinden gerçek anlamda “halkın partisi” olduğunu öne sürse de; Kılıçdaroğlu Sivas’ın doğusuna geçse de, gerçekte hamam da tas da aynı. Sadece tellak başı değişmiş, o kadar!

Baksana Kemal Anadol’un postal giydirilmiş demecine:

“Bu Bir Sivil Darbedir!”

Neymiş sivil darbe? Ne olacak; üç devlet memurunun görevden alınması! Karayolları ya da Milli Eğitim’de üç genel müdür açığa alınsaydı, CHP aynı tepkiyi gösterecek miydi?

Yok canım sen de!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, hem Balyoz davası sanığı hem de dünya kadar fişlenme dosyasına imza atmış Tümgeneral Halil Helvacıoğlu’nu açığa aldı. Ardından kimilerinin ikide bir, akıllarınca dalga geçerek,”hükümetin en etkisiz bakanı” diye nitelendirdiği Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül iki paşayı daha açığa aldığını duyurunca, CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol “Ey ahali bu bir sivil darbedir!” diye ortaya çıktı!

Neyin ne olduğunu daha doğru dürüst anlamadan kalkıp ortalı
ğı birbirine katmaya bayılır bu kafa yapısı.

Zamanında rahmetli Özal da bir çırpıda kimi generalleri emekliye ayırmıştı. O zaman da aynı kafa, hem sosyal demokrat hem de halkçı pelerini sırtlarında, Demirel’le kol kola, Turgut Bey’e hakaretler yağdırmışlardı. Emekliye ayrılan paşalardan biri Sabri Yirmibeşoğlu’ydu. Daha fazlasını söylemeye gerek var mı?

CHP’nin, ne yazık ki, muhalefetten anladığı, iktidarın yaptığı her şeye karşı çıkmaktır o kadar! Niçin, neden, niye diye sormadan ortaya fırlayıp bas bas bağırmak mıdır muhalefet? İsrail’e haddini bildirme savaşımı başlatırsın bir tek destek gelmez, Sarkozy’nin şımarıklıkları sanki salt iktidara yöneliktir Türkiye’ye değilmiş var sayar, gıkını çıkarmazsın, Kürt sorunuyla ilgili üçüncü yol gibi bayat bir yöntem sürer, AK Parti’yi dinci, BDP’yi de Kürt’leri sömürmekle suçlarsın, Abdullah Öcalan, Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir’i itip kakarken gıkın çıkmaz, sonra da üç devlet memuru açığa alındı diye babalanır, sivil darbe diye bağırırsın! Hadi canım sen de!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi