Aziz Üstel

Aziz Üstel

BAŞIMIZA GELENLER (3) İstanbul Yangın Yeri:

BAŞIMIZA GELENLER (3) İstanbul Yangın Yeri:

Mikrobiyoloji uzmanları birbiri ardına çeşitli kazalar sonucu ölmeye devam ederken, on gün içinde İstanbul'da dört farklı yerde, iki ton bomba patlatıldı. Hedefler İngilizlerle Yahudilere ait kuruluşlardı. Eylemleri El Kaide'nin yaptığı ortaya çıktı ancak oluşturulan bilgi kirliliği nedeniyle  tetiği çeken "esas el" konusunda kimse ne soru sordu ne de gerçekleri öğrenmeye çalıştı. Gerçekten de hedef El Kaide'nin bildirisinde yazıldığı gibi "haçlı ordularına katılan Türkiye" miydi?

İstanbul'daki bombalı saldırıları bir yana bırakıp, Afganistan'a, El Kaide'nin ülkesine uzanalım. Türkiye, "haçlı ordularının işgal ettiği"  Afganistan'da altı ay görev yapmıştı. Görev yaptığı coğrafya, El Kaide'nin İstanbul gibi sızmak zorunda olduğu değil, resmen kendi topraklarıydı.  Şimdi,bu taşeron  katiller, kendi topraklarında "Haçlı Ordusunun bir parçası" olarak nitelendirdiği, Türk silahlı kuvvetlerine en  küçük bir saldırıda bulunmazken, ne diye İstanbul'a gelme zahmetine katlansın? Ne diye onca tehlikeyi göze alsın? Hatta Afganistan'da, El Kaide tayfası , Türk askerlerini hedef haline getirmemek için , Türk mevzileri üzerinden İtalyan ve Alman mevzilerini bombalıyorlardı.

Irak'ın işgalinden sonra bu işgale ortak olmadığını ve olmayacağını Türkiye, asker göndermeyerek açıkca belirtiyordu. Saldırı sürecinde hiç bir terör örgütünün hedefinde olmayan Türkiye, neden Irak'a asker göndermeyi kabul etmediği bir anda CIA ve MOSSAD'ın  öne sürdüğü gibi, bu taşeron örgütün hedefi seçilmişti?

İstanbul'da bombaların hedefi uluslararası kuruluşlardı. Gerçek hedef Türkiye olsaydı bu kuruluşlar seçilir miydi?  El Kaide kaynaklı olduğu öne sürülen açıklamada, Türkiye haçlı ordularına katıldığı için suçlanıyordu. Sözü edilen "haçlı ordularından" biri NATO'ydu. Saldırının yapıldığı gün, Levent'daki Harp Akademilerinde iki bin NATO görevlisinin katıldığı, büyük bir tatbikat vardı. Neden bombacılar bu tatbikatın  yapıldığı binaya değil de 500 metre ilerideki bir bankaya saldırmışlardı?

Daha bir çok soru var bu bombalı eylemlerele ilgili. Örneğin, bomba yüklü arabalardaki teröristler olay sırasında öldü. Oysa patlamalar sırasında 112 Ambulans ve Hızır acil servisini kimler arayarak "patlamaların Bostancı ve Erenköy'de gerçekleştiğini" bildirmiş ve  bütün ambulansları o semtlere yönlendirmişti?

Bu ve buna benzer bir çok soru hala yanıt bekliyor...sanırım hiçbir zaman da yanıt gelmeyecek!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi