Aziz Üstel

Aziz Üstel

Askeri Yargıtay ile ilgili yeni uygulama

Askeri Yargıtay ile ilgili yeni uygulama

Görevden alınan üç paşamız, Askeri Yüksek İdare Mahkemesi’nin kapısını tıklatınca askeri yargı tartışması gene gündeme oturdu.

Yargıdaki bu iki başlılığa artık bir son vermek şart.

Seçilmişlerin kararlarının silip atmak için farklı yollara başvurdunuz mu, Başbakan’ın dediği gibi, yasaların artık devreye girme zamanı gelmiştir.

Dünyanın hiçbir ülkesinde, hele de demokrasiyle yönetilen ülkesinde, hem sivil hem de askeri Yargıtay diye bir şey yok. Böyle bir kavram bile, demokrasiyi sindirmişlerin aklını başından alır!

“Askeri Yargıtay, Sivil Yargıtay’ın, Askeri Yüksek İdari Mahkemesi de Danıştay’ın içine birer daire olarak yerleştirilebilir”, demiş Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu. Askeri kesimin de buna karşı çıkmayacağını sözlerine eklemiş. Aman ne iyi. Artık asker-sivil ayırımı bitmek zorunda.

Askerlerin birinci sınıf, geri kalan herkesin de ikinci sınıf vatandaş olduğu kavramı belleklerden silinmeli. Ben ya da sen suç işlediğimiz zaman nasıl gidip sivil mahkemelerde hesabını veriyorsak, asker de aynı mahkemelerde yargıç karşısına çıkmalı.

Bu kadar basit.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi