Aziz Üstel

Aziz Üstel

Adın Kemal ise ‘para’ dersin ama soyadın Derviş olacak

Adın Kemal ise ‘para’ dersin ama soyadın Derviş olacak

Her kurultayda, kongrede sözler verilir, pespembe dünyalar sunulur millete, umut dağıtılır bol bol.
CHP’nin son kurultayı da böyleydi.


Söze “Yoldaşlarım” diye başladı Kemal Kılıçdaroğlu ardından da sözler verdi Türkiye’ye. Ekonomide devletin yeniden var olacağını söyledi: “Güneydoğu’ya biz gidip fabrika kuracağız!” Ama Güneydoğu’nun sorunu, en azından BDP ve PKK’ya göre fabrika değil Kürt kimliğinin tanınması. Ne var ki Kılıçdaroğlu, Kürt sözcüğünü ağzına almadı. Allah’tan “dağ Türkleri” falan demedi. Özel sektörü Güneydoğu’ya yatırım için özendireceğini söyledi. Bu, ta Demirel’in ilk yıllarından bu yana söylenir durur. Ecevit’te çok sözler vermişti bu konuda. Ama hep lafta kaldı, çünkü PKK istemez Güneydoğu’nun kalkınmasını. Yol, inşaat makinelerini yakar; girişimciyi kaçırır, işçiye kurşun yağdırır. Belki Kemal Bey buna bir çare bulacaktır!

Ama en güzel laf şuydu: “benim adım Kemal, parayı bulurum dersem bulurum!” Daha önce IMF’den 40 milyar doları bulanın da adı Kemal’di ama soyadı Kılıçdaroğlu değil Derviş’ti!

Uzun lafın kısası, CHP için yeni bir umut bu Kurultay. Politbüro ve ‘her kötülüğün başı’ diye gösterilen Önder Sav’la başarısızlığın simgesi olarak adlandırılan Deniz Baykal, sahneden silindi.

Bu tablo CHP’yi nereye götürür?

Seçimlere çok az kaldı.

Hep birlikte göreceğiz. Demokrasi kartalı ikinci kanadına kavuşacak mı yoksa tek kanatla uçmaya devam mı edecek?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi