Rahim Er

Rahim Er

CHP işte bunu müdafaa ediyor

CHP işte bunu müdafaa ediyor

Adalet Bakanlığı, hakim ve savcı adaylarını mesleğe başlatmadan evvel haklarında araştırmalar yaptırıyormuş. Bu araştırmada adayların içki ve kumar gibi kötü alışkanlıklarının olup olmadığı da araştırılıyormuş. Bunu bakan Sadullah Ergin de doğrulamış. Bakanın doğrulaması, Gürsel Tekin tarafından fişleme diye takdim edildi. Hani 28 Şubat ortamında laikçiler, hızlı çağdaşlar, dünyadan kopuklar kebapçılara kadar vatandaşı fişlediler ya! Bu kelimesiyle o çirkinliğe atıf yapılıyor.
Devlete alınan her memur hakkında güvenlik soruşturması yapılır. En sıradan bir memur için bile soruşturma yapılıyorsa hakim ve savcı için mutlaka yapılacak.
Adalet dağıtma sorumluluğunu teslim edeceğiniz insanlar ahlaksız olmamalı, bölücü olmamalı, mazisi bozuk olmamalı.
Ve tabiatiyle alkol düşkünü ve kumar müptelası olmamalı.
Buna hayır diyecek bir Allah kulu olabilir mi? Evet, varmış. CHP’li Gürsel Tekin, kumar ve içki kişinin sosyal hayatıyla alakalı davranışlardır, bakanlık buna ne karışır? Bu uygulama kafalarının arkasındaki gizli gündemi ortaya çıkarmıştır yollu şeyler söyledi.
Bu ne demektir? Bu sözler, kumarı ve içkiyi müdafaa etmektedir.
Ey CHP! Yanlış yoldasın. Sen ne zaman bu milleti tanıyacaksın?Kadroların hayli değişti. Fakat zihniyetin tek parti aşısını aynen korumakta. Sen ne zaman adın halk olduğu halde bu halk gibi düşüneceksin?
Gürsel Tekin, bu sözleri sarf ederken kulaklarıma inanamadım. İktidarı tenkit et, bakanlığa ne diyeceksen de ama dediklerinin iler-tutar bir yanı olsun. Kumarı ve içkiyi nasıl ve niçin ve kimin adına müdafaa ediyorsun? Şayet Adalet Bakanlığı, adayların trafik kurallarına uyarak araba kullanıp kullanmadıklarını, borçlarına sadakat gösterip göstermediklerini, bara pavyona ve benzeri yerlere gidip gitmediklerini araştırsaydı onlar da fişleme mi olacaktı?
Kaç kere yazıp söyledik. İcranın her tasarrufuna karşı çıkmak muhalefet değildir. Köprülerin altından çok sular aktı. Bugünkü seçmen siyasetçinin her dediğini aynen kabul etmiyor. Bugünkü seçmen meclisteki rakiplerinizden daha dikkatli şekilde sözlerinizi ölçüp tartmakta.
İşte şimdiden söylüyoruz, aile hayatımıza, cemiyet yapımıza, dini hükümlerimize aykırı bir şekilde içki kumar savunuculuğu yapan bir parti umduğu oyu alamaz. Alacağınız yine bir mezhep gibi taassupla CHP’ye bağlı insanların oyudur.
Bir savcı veya hakim akşamın ilk saatlerinde alkol alacak, daha ilerleyen saatlerde kumar oynayacak, geç saatlerde zamparalık yapacak, sabah da bulanık kafa ve bozuk halle kürsüde hüküm verecek!
Bugün herkes sosyal hayatın ne olup olmadığını gayet iyi bilmekte.
Kime niçin oy verilip verilmeyeceğini de!
Adalet Bakanlığı çok iyi yapmış.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi