İbrahim Karagül

İbrahim Karagül

Ölü kuşlar: Öldürücü gaz bulutları, korkunç iddialar

Ölü kuşlar: Öldürücü gaz bulutları, korkunç iddialar

ABD, İsveç, Yeni Zelanda, İngiltere, İtalya ve Kanada'da meydana gelen toplu kuş ölümlerinin, toplu balık ölümlerinin kıyamet alametleriyle, felaket beklentileriyle bir ilgisi olabilir mi? Sadece kuzeybatı Arkansas'ta 100 bin ölü balık karaya vurdu. En son Bursa-Karacabey'de görülen ölümlerle (her ne kadar diğerleriyle bağlantılı olmasa da) Türkiye gündemine giren ve bazılarına göre 2012 kıyamet senaryosuna işaret eden olaylar gerçekten ne anlama geliyor?

Öncelikle doğal felaketlerin arttığı bir gerçek. Gerek iklim değişiklikleri gerekse başka gerekçelerle olsun, son yıllarda doğal felaketlerde istatistiki bir artış var. Yine uzmanlara göre, toplu kuş ölümleri gayet normal. Dünya medyası her ne kadar bu olayları sanki ilk kez oluyormuş gibi verse de durum öyle değil. Mesela; ABD'de sadece 2010 yılında bilinen 124 toplu kuş ölümü vakasında en az 34 bin 520 kuş öldü... Yani ortada anormal bir durum yok. Bir başka "mormal" açıklama da; hava fişek, uçaklar ve aşırı soğuk hava şartlarının bu ölümlere yol açtığı şeklinde. Bunların hiç biri, ne yalan söyleyeyim, bana inandırıcı gelmedi...

Şimdi "anormal", "sıra dışı" açıklamalara/iddialara bakalım. Üç sıra dışı iddia var. Ne kadar gerçeklik payı var bilinmez, ama "olağandışı" gibi bazı gelişmeleri hiçe saymanın çok da "akıllıca" olmadığına inanan biri olarak bunları da paylaşmak istiyorum.

Bunlardan ilki, belki de en zayıf ihtimal olanı ABD'nin meşhur HAARP projesi. İklimler ve atmosfer üzerinde araştırmaya dayanan, askeri teknoloji denemeleri yapılan proje; hava ve deniz kuvvetleriyle Arkansas Üniversitesi ve savunma amaçlı merkezler tarafından yürütülüyor. Yıllardır üzerine çokça spekülasyon yapılan, sayısız kitap yayınlanan ama hep iddia olarak kalan araştırmaların "iyonosfer'de yol açtığı tahribatın bu ölümlere sebep olduğu öne sürülüyor. Şimdilik bunu geçelim...


Zehirli uzay bulutları atmosferde!

İkinci iddia Rusya'dan, Olağanüstü Durumlar Bakanlığı'ndan.. Gerçekten de dehşet verici iddialar içeriyor. Dünyanın "zehirli uzay bulutlarının saldırısına" maruz kaldığı öne sürülüyor. Gezegenin manyetik yapısında değişiklikler yaşandığı, bu durumun söz konusu ölümlere sebep olduğu ifade ediliyor. Kutuplardaki değişimin giderek tehlikeli bir hal aldığı, gezegendeki bu manyetik değişimin söz konusu zehirli gazları daha da alçak seviyelere indirdiği, son birkaç yıldır bunun gözlemlendiği söyleniyor.

Bu gazların Hidrojen Siyanür içerdiği ve son derece ölümcül olduğu belirtilen açıklamada, işte bu gazların kutuplardaki değişim yüzünden atmosferin alt tabakalarına taşındığı ve söz konusu toplu ölümlere yol açtığı öne sürülüyor...

Üçüncü iddia yine Rusya'dan. Ama bu sefer daha inandırıcı, belki de gündelik yaşamımıza göre algılamamız daha kolay. Rus askeri istihbarat dairesinin hazırladığı iddia edilen bir rapora dayanıyor. Şöyle:

ABD'de kimyasal ve biyolojik silah uzmanı bir kişi, geçtiğimiz günlerde öldürüldü. Kaza süsü verilen cinayetin sebebi, ABD ordusunu, bir çevre felaketini deşifre etmekle tehdit etmesi. Toplu balık ölümlerinin gerçekleştiği Arkansas'ta bir çevre felaketine işaret ediliyor ve balıkların zehirli gazlar yüzünden öldüğü iddia ediliyor. Olayın hikayesi şöyle:


Korkunç iddialar

ABD Irak'ta kitle imha silahı bulamamıştı. Bunu ABD'li yetkililer resmen açıkladı. Ancak buradaki iddiaya göre, nükleer olmasa bile, Irak'ta çok miktarda zehirli gaz bulundu ve gizlendi. Macera bundan sonra başlıyor.

Irak'ta elde edildiği iddia edilen büyük miktarda zehirli gaz ABD'de Arkansas bölgesindeki askeri üsse naklediliyor. Birkaç ay önce bölgede söz konusu kimyasal gazlarla test yapılıyor. Testin amacı, bu gazların Afganistan'da nasıl kullanılabileceği yönünde. Ama işte burada bir çevre felaketi yaşanıyor. Ölümler de bundan sonra başlıyor.

Rus kaynakları; ABD'nin 2003-2008 yılları arasında Irak'taki bu gazları transfer ettiğini, 63 bin metrik ton gibi devasa miktarda bir sevkiyatın söz konusu olduğunu, sevkiyatın bilinin en öldürücü kimsayal silahlardan sayılan ve karbonmonoksit ile klordan meydana gelen boğucu fosgen gaz içerdiğini, bu gazların bir kısmının Arkansas'ta gömüldüğünü ancak geçtiğimiz Eylül ayından bu yana yüzlerce küçük depreme yol açtığını iddia ediyor. Bir iddia daha var: ABD, bu ölümcül fosgen gazının bir bölümünü Afganistan'a nakletti. Amaç, son çare olarak kullanmak...

Artık hiçbir Batı ülkesi tarafından üretilmeyen söz konusu gazın tanker uçaklarla önce ABD'ye oradan da Afganistan'a taşındığı, sevkiyat sırasında da gaz kaçaklarının yaşandığı öne sürülüyor.

Bunlar son derece endişe verici, "sıra dışı" iddialar. Ama gezegenimizde, sıra dışı olan ve daha sonra gerçekliği kanıtlananların listesini yapınca insan "acaba" demekten kendini alamıyor. Konu, bu çok kaynakta yer aldı, pek kimsenin dikkatini çekmedi. İlgilenenler eutimes.net adresinden de bazı bilgiler edinebilir...

Kuş ölümleri belki her yıl yaşanan türden bir gelişme. Belki iyonosfer üzerindeki deneylerin yol açtığı bir sonuç. Belki, kutuplardaki değişimin bazı zehirli uzay gazlarını atmosferin alt tabakalarına çekmesiyle ortaya çıkan bir şey. Belki de, çoğu zaman olduğu gibi, insanoğlunun aşırı hırs ve azgınlığının bir sonucu.

Sizce hangisi olabilir!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İbrahim Karagül Arşivi