Aziz Üstel

Aziz Üstel

Silivri’nin yoğurdu, Süheyl seni kimler doğurdu?

Silivri’nin yoğurdu, Süheyl seni kimler doğurdu?

Süheyl Batum... CHP’nin en doruğuna bağdaş kurmuş oturmuş bir seçkin, bir elit. Galatasaray Lisesi, Hukuk, Sorbonne ve pofesörlüğe uzanan bir yol... Öte yandan Kasetzade Deniz Bey’in, CHP sahnesinden ayrılması, Kemal Bey’in teşrif etmeleri, Önder Sav gitmesinden sonra genel sekreterlik koltuğuna uzanış...

Önce Vatan’da yazılar, şimdilerdeyse de Cumhuriyet Gazetesi’nde kalemşörlük...

Bunca başarı, bunca alkış, bunca makam... Referandum öncesi olağanüstü bir zeka ve mizah anlayışıyla Sezen Aksu’ya yönelik, “Sazan Aksu” gibisinden aşağılamalar (!)

Son olarak da, Balbay, Özkan ve kimi Ergenekon sanıklarının CHP’den aday gösterilerek TBMM’ye taşınması isteği... Ama bu açıklama havada asılı kalıyor. Kemal Kılıçdaroğlu, olmaz böyle bir şey diyor; kestirip atıyor! Ne var ki, Batum, CHP içinde de bu fikri savunacağını, çünkü bunun simgesel bir önemi olduğunu söylüyor.

Ben, Balbay’ın, Özkan’ın, Haberal’ın hatta eğer Türkiye’ye gelirse Dalan’ın da CHP’den aday olmasına karşı değilim. Üstüne üstlük, Mustafa Balbay’ın neden 600 küsur gündür gözaltında olduğunu da bir türlü anlayamıyorum! Ne olur tutuksuz yargılanırsa? Kaçar mı, dışarı adımını atar atmaz? Delil mi karartır?

Neyse... Dönelim Süheyl Bey’e.

Batum’un açıklamasındaki en önemli sözcük simgesel!

Neyin simgesi olacak bu kişileri TBMM’ye taşımak?

Ergenekon’un baştan aşağı bir düzmece olduğunun simgesi.

Batum, elitist bir eğitimin ürünü; en başta Galatasaray lisesi mezunu; yani kurulduğu günden bu yana önce imparatorluğa sonra da cumhuriyete elitler yetiştiren bir kurum. Ergenekon ise elitlerin millet iradesine egemen olmak amacıyla kurulmuş bir örgüt, iddianamelere göre.

Eğer doğruysa iddianamelerde yer alanlar, bir elitin, bir seçkinin, başı dertte olan diğer elitleri, seçkinleri kurtarmak istemesinden daha doğal ne olabilir?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi