Aziz Üstel

Aziz Üstel

Adnan, kendi düşen ağlamaz

Adnan, kendi düşen ağlamaz

Sevgili Adnan; defalarca konuştuk. Her seferinde Galatasaray Spor Kulübü’nün Başkanı olduğunu anlatmaya çalıştım. Yani Galatasaray Gayrimenkul Ortaklığı, Galatasaray Finans Kurumu ya da Galatasaraybank’ın “Ceo”su olmadığını anlatmak istedim. Adı üstünde spor kulübünün başarısı takımlarının kazandığı şampiyonluklar ve kupalarla ölçülür.

Hatırlasın 1996 yılında Başkanımız sevgili Alp Yaman seçimlere girerken Galatasaray’ın bankada 16 milyon markı olduğu söylemiş ve oy istemişti.

Ancak Galatasaray’ın hiçbir sportif başarısı yoktu. Kongre Faruk Süren’i seçti. Çünkü bankada duran milyonlarca mark kimsenin umurunda değildi.

Senin başkanlık döneminde sadece başlanmış işleri bitirdin, yeni sponsorluk anlaşmaları yaptın. Ancak sportif anlamda Galatasaray hiçbir başarıya imza atamadı. Dahası yönetim kurulu arkadaşlarınla ters düştün. Adnan Sezgin’i savunmak ve korumak adına camiayla arana duvar ördün. Galatasaray Futbol Takımı’nın bu yıl aldığı ancak rezalet olarak tanımlanabilecek sonuçlar senin eserindir.

Hagi seçimi futboldan hiç anlamayan bir kişinin bodoslamadan gidip verdiği son derece yanlış bir karardı. Bu konuda da seni birçok kişi uyarmaya çalıştı ama dinlemedin. Taraftar tepkisini önlemek için getirdin Hagi’yi sadece.

Pazar günkü Mali Kongre öncesinde ve sırasında Galatasaray’ın önde gelen isimleri ve gençleri senden erken seçim tarihi açıklamanı rica etti. Sen bunlara da kulak asmadın. Ve ne yazik ki, Galatasaray tarihine idari anlamda ibra edilmeyen tek başkan olarak geçtin. Cemal Özgörkey ve Haldun Üstünel gibi Galatasaray’a daha çok hizmet edecek kişilerin de önünü tıkadın. Senin için Galatasaray serüveni burada bitti. Ben senin alkışlarla ve omuzlarda taşınarak ayrılmanı isterdim. Ama ne yazıkki sen kendi bildiğini okudun; iyi niyetli uyarılara bile kulak asmadın.

Mayıs başında yapılacak seçimlere sayın Ünal Aysal tek liste olarak girecek anlaşılan. Bütün Galatasaraylılar’ın dileği yapıcı, birleştirici, bütün camiaya hizmet verecek kişilerden oluşan bir listeyle Aysal’ın seçimlere girmesi.

Faruk Süren’in kendisini destekleyecek olması ve bir tür danışmanlık görevi üstlenmesi Galatasaray’ın geleceği açısından çok olumlu bir gelişmedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi