Aziz Üstel

Aziz Üstel

Sizin ne işiniz var Libya’da?

Sizin ne işiniz var Libya’da?

Hala anlayabilmiş değilim Fransa, İngiltere ve Amerika niye bombalıyor Libya’yı? Amaç, Kaddafi’nin olası, geniş çaplı katliamını durdurmak, böylece de hümanist (insancıl) bir duruş sergilemekse, o zaman insan haklarını ayaklar altına alan ve de üstünde ter ter tepinen Kuzey Kore ya da Çin’e niye sesleri çıkmıyor? Ruanda’da Hutular bir milyon Tutsi ve barış yanlısı Hutu kabilesi üyesini keserken neden demokrasi ve özgürlük havarilerinin ayranı kabarmadı?

Fransa’yla İngiltere’yi boşverin de, Amerika, hele de Obama bu kadar hevesle neden Libya’ya bomba yağdırdı; füze attı? Efendim, Hillary, Susan ve Samantha adında üç hatun, Beyaz Saray’da Obama’nın karşısına dikildi, “İnsanlık için... Özgürlük ve demokrasi getirmek için Libya’yı bombalamamız gerek!” dedi. Obama’da “İyi bari... Madem bu kadar istiyorsunuz bombalayalım!” demek zorunda kaldı, Amerikalı erkeklere özgü bir kılıbıklık sergileyerek.

Bundan sonra ne olacak? Bilmem kaç yıldır ülkesini demir yumrukla yöneten ama kendini mareşallik dururken, ancak albaylığa terfi ettirebilen Kaddafi yerinde kalacaktır. Çünkü, isyancıların, El Kaide ve yandaşlarınca desteklendiği yolunda haberler çıkmaya başladı başlayalı batı basınında, bombacıların iştahı kesildi. Bu arada, Libyalı “demokrasi yandaşları” siyah Afrikalıları kesiyor. Kesmediklerini de Kaddafi’nin, Libya’ya kaçak olarak gelen Afrika’lıları tıktığı ve akıllara ziyan işkenceler uyguladığı hapishanelere kapatıyor. Amerika, Bush’un Başkanlığı döneminde, “ulusal güvenliğimiz tehlikede” diyerek Irak’a girmişti. Hillary, Susan ve Samantha dünyaya, Amerika’nın, ulusal güvenliği tehlikede değilken bile askeri harekata nasıl da rahat, kalkışabileceğini kanıtladı.



Kadınların elini neden öpersiniz?
Fransız erkeğine sormuşlar “Kadının elini niye öpersiniz?” diye. Fransız da cevap hazır:

“Kadına saygı duyarım. Erkekle birlikte, bir bütünü tamamlar!” Alman erkeğine aynı soruyu sormuşlar. “Kadın kutsaldır. Yaşamın devamlılığını sağlar. Evlat verir ailesine” demiş.

Temel’e sormuşlar, “Kadının elini niye öpersin?” diye. Temel’den o saniye yanıt gelmiş:

Ee bi yerden başlamak lazım! (Burak Duruman’a teşekkürler)



En son cillop haberler
8Turkcell ve Vodafone’un birbirlerine cep anayasası fırlatması sonucunda, Avea yönetimi hemen toplanarak yeni bir anayasa hazırlamaya başladı ve TSK’yı göreve çağırdı!

(Generalin postası Ahmet bildiriyor)

8Attığı golden sonra basın tribününe el kol hareketleri çeken Arda Turan’ın omuzu çıktı. Yarın çekilen MR’dan sonra sahalardan ne kadar uzak kalacağı belli olacak. (Abdurrahim Albayrak bildiriyor)

8Son nüfus sayımında Çerkez nüfusunun, Lazları geçmesi sonucunda, “Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle” deyişinde Çerkezler üçüncü sıraya yükseldi. (Çerkez Ethem’in postası bildiriyor)

8Bozuk parası kalmayan ATM, sakız vermeye başladı. (Ersin Özince bildiriyor)

8Adnan Şenses’in soyadını ilginç bir biçimde telaffuz eden NTV muhabiri canlı yayında özür diledi. “Efendim Adnan Şenseks’ten özür... Hoppala gene yanlış söyledik yahu!” (Hagi, Romanya’dan bildiriyor)
8Ekümenik Konsül üyeleri, Tuğçe Kazaz’ın istekleri doğrultusunda yeni İncil, Tevrat ve Zebur ahitleri yazmak için kolları sıvadı. (Ruhban Okulu’ndan bıyıklı papaz bildiriyor.)

8Tayfur Havutcu’nun Beşiktaş Teknik Direktörlüğü’ne getirilmesinden sonra, Çarşı grubu “Havut ne?” tartışması başlattı. (Yıldırım Demirören’in şoförü Kartal bildiriyor)

8Bahar mevsimi başlarında, Bilgi Üniversitesi’nde çimlere oturan ilk gencin “dördüncü cemre” olarak kabul edilmesi meclis gündemine alındı. (TBMM’de inzibat eri Mazlum bildiriyor) (Zaytung Haber Ajansı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi