Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Çocuk eğitimi için nelerden faydalanıyorsunuz?

Çocuk eğitimi için nelerden faydalanıyorsunuz?

Bu hafta hanımlarımıza, çocuklarının eğitimi konusunda nelerden faydalandıklarını sorduk. Hanımlarımız, annelerinden öğrendikleri tecrübelerinin de birer kitap kadar değerli olduğunu ifade ettiler ve bu konuda yapılan çalışmalardan çok şeyler öğrendiklerini söylediler.

Güzel şeyler ortaya çıkabiliyor

Benim iki çocuğum var. Kendim eğitimciyim, çocuklarımı yetiştirirken elbette kitabi bilgilerden de faydalandım. Ancak bizler annelerimizden öğrendiğimiz bilgileri, kendi edindiklerimizle birleştirerek çok güzel şeyler ortaya çıkarabiliyoruz. Benim annem, "lakap takma, yakıştırma yapışır" derdi ve hiç kötü söz kullanmazdı. Ben de çocuklarıma hiçbir zaman olumsuz cümle kullanmadım. Bu onların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlıyor. Şimdi büyüdüler üçü de aktif ve başarılı. Hüsna G ( eğitimci)

Faydalandığım çalışmalar var

Ben, çocuk eğitimiyle ilgili çok kitap okudum. Ama okuduklarımdan ziyade kendi deneyimlerimin işe yaradığını gördüm. Anladığıma göre ortak bazı şeyler olsa da her çocuk kendine özgü. O nedenle çoğu zaman kendim bir yöntem bulmak zorunda kalabiliyorum. Ama faydalandığım çalışmalar da oldu tabi. Mesela bir makale okumuştum. Oradan esinlenerek ders çalışmayı hiç sevmeyen oğluma faydalı olmaya çalıştım. Akşamları yatmadan ona bir hikaye anlatıyordum hikayenin sonunu kendim kurguluyordum. Hikayede ders çalışmayı sevmeyen bir çocuk vardı ve bunun zararlarını yaşayarak görüyordu. Oğlum bir ay sonra derslerine çalışmaya başladı, bana "anne eğer çalışmazsam masaldaki ki çocuk gibi üniversite kazanamam, işsiz kalırım" dedi. Nisa Ö ( Sekreter)

Hazreti Peygamberi örnek alıyorum

Ben bu konuda hazreti peygamberi örnek alıyorum. Efendimiz çocuklarla sohbet etmiş, onları takdir etmiş ve konuştuklarında dinlemiştir. Hazreti peygamber çocuklara büyük değer vermiştir. Mesela Resulullah'ın, kuşu ölen bir çocuğa baş sağlığı dilemesi ve onu ziyaret etmesi beni çok etkilemiştir. Peygamberimiz sadece çocuklara değil bütün insanlığa ve gençlere de büyük değer vermiştir. Gençleri savaşlarda görevlendirmiş, onları övmüş ve ilim halkalarına teşvik etmiştir. Hazreti peygamberin çocuklarla ve gençlerle kurduğu ilişkileri beni çok etkilemiştir. İnsanlar eğer peygamberi örnek alırlarsa çocuklarıyla sağlıklı ilişkiler kurabilirler buna inanıyorum. Sevde N ( hemşire)

Televizyon etkiliyor

Şu an kırk beş yaşındayım. Çocuk eğitimiyle ilgili kitapları okumaya büyük oğlum bir yaşındayken başladım. O günden beri okuyorum. Ama anladığıma göre eğitim kitaplarının bir kısmı Batılı insanlara göre hazırlanmış ve bize ulaşmış. O yüzden bizim aile yapımıza uymayan şeyler olabiliyor. Ama ben bu konuda uzlaşmacı olmaya çalışıyorum. İşime yarayan bilgileri alıyor ve kendi kültürümle birleştiriyorum. Bunu yaptığımda daha da faydalı oluyorum. Ama herkes bunu yapabilir mi bilmiyorum. Bir de televizyon ve internet çalışmalarımızı etkisiz hale getiriyor. Bizler çocuklarımıza doğru şeyler veriyoruz ama çocuk televizyondan yanlış şeyler öğreniyor. Bu konuda herkesin elinden geleni yapması gerekir. Nergiz A ( Ev hanımı)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi