Ekrem Kızıltaş

Ekrem Kızıltaş

İbret almak için...

İbret almak için...

Sizi bilmem ama televizyon başına oturup, nerdeyse her on beş-yirmi dakikada bir araya sıkıştırılıverilen reklam, özel reklam, tanıtım gibi şeylere katlanarak dizi, film ya da program seyretmek bana sıkıntılı geliyor. Bunun yerine onları kaydedip, aralarını gereksiz ayrıntılardan temizleyerek seyretmek daha bir keyifli...

Hz. Yusuf dizisinin Millî Gazete için hazırlanan DVD setini elime aldığımda, bunları düşündüm...

Hazreti Yusuf, biliyorsunuz her bir bölümü yaklaşık 50 dakika süren, 45 bölümlük muhteşem bir TV dizisi.

Yakup Aleyhisselam dönemi olaylarını ve Filistin'in o dönemki hallerini anlatmakla başlayan; Hz. Yusuf'un doğumu, çocukluğu, kardeşleri ve ailesi ile olan münasebetleri; kardeşlerinin kıskançlığını celp edip kuyuya atılması, kuyudan kurtulup köle olarak satılması, sarayda yetiştirilmesi, 'güzel' yani günümüz tabiriyle 'yakışıklı' olduğu için, kadınların ve özellikle de Züleyha'nın dikkatini çekmesi, bir iftiraya kurban gidip zindana atılması, zindandan çıkıp yönetici olması, sonra adaletle hükmetmeye başlaması ve bu haliyle bereketin artmasına vesile olması, babası ve kardeşleriyle tekrar buluşması... şeklinde devam eden bir destan...

Hz. Yusuf kıssasından neler yok ki bizler için... İnancın kuvveti, aile içinde, özellikle de çocuklarla münasebetlerin nasıl olması gerektiği, belaya sabır, insanlara katlanmak, her daim doğruluktan ayrılmamak, adaletli davranmak, ibadet ve taat yoluyla birtakım özelliklere sahip olabilmek; ekonomi ve sosyal konularda, adil bir yöneticinin nasıl bereket getirecek adımlar atabileceği; yine adil bir yöneticinin, etrafındaki kötü niyetliler tarafından kurulmak istenen tuzaklardan nasıl kolaylıkla kurtulabildiği, yani korunduğu...

Hazreti Yusuf'un kıssası, Kur'an-ı Kerim'de ibret almamız ve üzerinde düşünerek doğru yolu bulabilmemiz için aktarılmış bir kıssa. Dolayısıyla, hayatın hemen her şubesi ile ilgili mesajlarla yüklü ve her bir bölümünden almamız gereken derin dersler, ibretler olan bir hikaye.

Hazreti Yusuf'un hikayesi, Kur'an-ı Kerim'de aktarıldığı şekliyle ve gereken yerlerde Hadis-i Şeriflerden destek alarak ve kalanı da güvenilir tarihçilerin katkıları ile TV dizisi olarak hazırlanmış.

Daha önce oldukça dikkat çeken bir eser olan Ashab-ı Kehf'i de çeken, İranlı yönetmen Faracullah Silahşör'ün titiz çalışmasının eseri olan bu diziye, şimdi Millî Gazete okuyucuları kolaylıkla sahip olabilecekler.

45 bölümlük dizi, 45 adet VCD yerine, sahip olanlar DVD kalitesinde izleyebilsinler diye, özel bir çalışmayla 11 adet DVD'den oluşan bir set haline getirilerek, öncelikle Millî Gazete okuyucularına sunuluyor.

Hemen belirtelim, DVD kalitesiyle Hz. Yusuf dizisinin seyretmek, VCD'ye göre çok daha hoş bir iş, hem görüntü ve hem de ses kalitesi, adeta olayların içinde imiş hissini verebiliyor. Dahası eğer Farsça biliyor ya da en azından öğrenmek gayretinde iseniz, diziyi asıl dilinde ve Türkçe altyazı ile izleme imkanınız da var.

Millhi Gazete, bir iki gün içerisinde kampanyayla alakalı yeni bir çalışma yapacak ve bu esere daha çok insanın sahip olmasını sağlayacak. Sizler de çevrenizde bulunanları uyararak, bu fırsatı kaçırmamalarını sağlayabilirsiniz.

Unutmayın ki, şu anda yaşadığımız ortamda Hz. Yusuf dizisinden öğreneceğimiz çok şey var. Cenab-ı Hakk, Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruyor: "Andolsun, Yûsuf ve kardeşlerinde (hakikati arayıp) soranlar için ibretler vardır." (Yusuf Suresi, Ayet, 7)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ekrem Kızıltaş Arşivi