Aziz Üstel

Aziz Üstel

Arda gene Arda

Arda gene Arda

Uzun süredir, hepimiz Arda’yı eleştirdik. Oynamadığında spor sayfalarını terkedip, magazin sayfalarını yerleştiğini gerçek bir Galatasaray’a yakışmayan davranışlarda bulunduğunu söyledik. Dün akşam Manisaspor karşısında Arda bizim ne kadar haklı olduğumuzu kanıtladı. Çünkü Arda kendine döndü. Gerçek Arda Turan gibi oynadı. Birbirinden güzel iki gol attı ve takımını ateşledi.

Her takımın başarılı olabilmek için böyle bir futbolcuya ihtiyacı vardır. Bugün Alex’i Fenerbahçe’den çıkartın, Sarı-Lacivertliler sıradan bir takım olur. UEFA Şampiyonu Galatasaray’ın kazandığı başarıların altında en başta Hagi’nin imzası vardır. Daha eski yıllarda ise Metin Oktay’lar, Lefter’ler, Baba Recep’ler takımlarını sırtlamışlardır sırtlarında. Biz onun için, Arda’yı bu kadar eleştirdik. Çünkü Arda bu futbolcuların devamı... Ama bu yıl nedense oynamadı. O oynamayınca da Galatasaray durdu.

Bunda en büyük suç, Galatasaray yönetimindeydi. Arda’ya gereksiz yere çok fazla sorumluluk yüklediler ve bu sorumluluğu hiçbir zaman paylaşmadılar. Takımın kendi içinde bölünmesine göz yumdular, ellerindeki değerleri kaçırıp, ikinci sınıf topçulara teslim ettiler Galatasaray’ı... Ama dün gece yeni bir başlangıç yaptı Galatasaray... Maçın skoru kadar Galatasaray’ın oyunu kadar bütün takım topluluğunu alkışlamak gerek. Ayhan’ı ile Sabri’si, Zapata’sı, Culio’su, Servet’i ve Gökhan’ıyla takım gibi oynadılar.

Uzun bir aradan sonra 3 puan ile tanıştılar. Bunu gelecek haftalara taşırlarsa sene boyunca çok üzdükleri taraftarlarını bir parça olsun gönüllerini alırlar. Ben baştan beri söyledim Arda, önümüzdeki yıl da Galatasaray formasını giyecek. Yani sözleşmesi bitinceye kadar.. Ondan sonraki Arda’nın ve yeni yönetimin bileceği iş. Ama burada önemli olan Türk futbolununun ve Galatasaray’ın Arda’yı kazanmış olması... Gecenin özeti de budur zaten.

Eminim bazıları bu sonuca üzülmüştür. Bir de Galatasaray’ın daha da kötü günler yaşamasını isteyenler hepten yastadır. Ama her inişin bir çıkışı vardır. Manisa’da Galatasaray çıkışa geçti.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi