Aziz Üstel

Aziz Üstel

Başyayla Köyü Kültür ve Sanat Festival

Başyayla Köyü Kültür ve Sanat Festival

Mücahit Gündoğdu yazmış Başyayla Köyü’nden. Sivas’lı ve Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrenci. Arkadaşlarıyla birlikte, iki yıldır kendi olanaklarıyla, toplumsal tasarılar üretiyorlar.

Geçtiğimiz Ağustos ayında “çok güzel bir köy kütüphanesi” kurmuş Mücahit’le arkadaşları: “Köyümüz insanlarına, boş vakitlerini öldürmek yerine, değerlendirmelerini sağladık, kitap okuyarak!”

Kütüphaneye gelenlere çay da ikram ediyorlarmış. Herhalde bu işe en çok köyün kahvecisi bozulmuştur. Çünkü kütüphane dolup taşarken, kahvehane sinek avlamaya başlamış.

Bu yıl ise yeni bir tasarıyı gerçekleştirecekler. “Farklılıklarımızı Birlikte Yaşayalım” ana başlığı altında Başyayla Köyü Kültür ve Sanat Festivali. Değişik görüşlere sahip fikir ve sanat adamlarını bir araya getirip onların görüşlerinden yararlanmak istediklerini anlatıyor. Mücahit ve arkadaşlarını candan kutluyorum ve hepsini alnından öpüyorum.

Gülleciler neden gülle atar?

İstanbul Özel Avni Koleji’ni önceki gün dolduran konuklar ülkemizin önde gelen güllecileri Ayhan Darlık, Semiha Gümüşce ve Pelin Taşermez’le tanışma fırsatı bulmuş, Zaytung Haber Ajansı’na göre.

Öğrenci ve konuklara ilginç açıklamalarda bulunan gülleciler “kimsenin bu spora niçin ve hangi amaçla başladığını bilmediğini” söylemiş.

Gülleci Ayhan Darlık yanında getirdiği gülleyi, özellikle öğrencilere gösterdikten sonra, “bakın çocuklar. Şimdi, bu gülleyi elinize alıp şöyle bir fırlatıyorsunuz. Hepsi bu kadar!” diyerek bu muhteşem sporun inceliklerini anlatmış. Yaklaşık bir dakika süren bu açıklamadan sonra başka söyleyecek laf kalmamış tabi. Ayhan Darlık, bir öğrencinin sorusu üzerine, “valla insan yaşamının herhangi bir döneminde, yahu ben gülleci olayım, ekmeğimi gülle atarak kazanayım falan demiyor. Bizim Pelin her gün işine giden, biraz kilo fazlası olan bir arkadaşımızdı bundan üç yıl önce. Derken gülle atmaya başladı. Neden atıyor? O da bilmiyor !” Öğrencilerin boş bakışları karşısında bir kez daha gülle atmanın inceliklerini anlatmaya kalkan Ayhan Darlık daha ağzını açmadan, salon boşaldı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi