Aziz Üstel

Aziz Üstel

‘Osama öldü... El Kaide yaşıyor’

‘Osama öldü... El Kaide yaşıyor’

CIA Direktörü Lou Panetta CIA çalışanlarına yazdığı tek satırlık notta, Osama Bin Ladin’in öldüğünü ancak El Kaide’nin yaşadığını bildirerek herkese “gözünü dört açması gerektiğini” belirtmiş.

Pakistan istihbaratıyla CIA’nın Abbottabad’daki köşkte, 2005 yılından bu yana oturan Bin Ladin’i bulması altı yıl sürdü, Türkiye ise CIA, hele de MOSSAD olmasa Apo’yu hiç bulamayacaktı. Bülent Ecevit’in, Netanyahu’yu arayarak “Öcalan’ın yakalanması için yardımınıza ihtiyacımız var!” demesi ve Netanyahu’nun bunu kabul ederek Kenya’ya MOSSAD ajanlarını göndermesi sonucu gerçekleşen “Görevimiz Tehlike’ye konu olacak bir operasyon sonucu” Apo Türkiye’ye getirildi. (Bknz. Gideon’un Casusları -Gordon Thomas)

Osama bin Ladin’in öldürülmesi, Obama’nın 2012 seçimlerini rahatça kazanmasını sağlayacaktır. Cumhuri
yetçilerin adayı kim olursa olsun fark etmez artık. Öcalan Şubat 1999’da yakalandığında Türkiye’de 75 milletvekilli DSP azınlık hükümeti vardı. Başbakan Bülent Ecevit’ti. Nisan 1999 seçimlerinden DSP birinci parti çıktı. Yani böylesi havai fişekle

kutlanan olaylar salt iktidara yarıyor.

Öcalan yakalandı ama PKK bitmedi... Osama bin Ladin’in öldürülmesi, El Kaide’nin sonu demek değil. Hele de, El Kaide’nin beyni olarak kabul edilen Ayman el Zevahiri yaşadığı sürece.

İşte 7 ölümcül günah
Nedir yedi ölümcül günah? Valla Mahatma Gandi’ye göre (Kemal Gandi’ye değil!) birinci ölümcül günah İlkesiz Siyaset. Yani sağa sola zigzaklar yaparak, bugün tükürdüğünü yarın yalayıp yutarak halktan oy toplamaya çalışmak. Peki ikinci ölümcül günah ne? Emeksiz Zenginlik! Enflasyonu doruklarda tutup mevduata ayda yüzde on faiz vermek buna girer örneğin. Derken Vicdan Azabı Duymadan Alınan Zevk geliyor. Yayınlat kaseti, alaşağı et adamı sonra da kıs kıs gül! Neyse. Efendim dördüncü sırada Niteliksiz Bilgi var. Bilmemek ayıp de ğil; bilmediğini bilmemek, sonra da “arkadaşlar bu konu üzerinde çalışıyor” demek ayıptan da öte. Ve geliyoruz beşinci ölümcül günaha: İnsanları Oy Uğruna Aldatmak! Bunun ne olduğunu biliyorsunuz nasılsa, ver oyu al altı yüz kağıdı mavalına tav olan kardeşlerim. Peki ya İnsanı Hiçe Sayan Bilim? Buna hiç yorum yapmayacağım. Biraz düşünen bu günahı kimin işlediğini bilir nasılsa! Ve geldik yedinci ölümcül günaha: Özverisiz İbadet!

Bu günahın o kadar çok örneği var ki, “merdiven altındaki türbanlılar” lafından tutun heykele dönüştürülmüş minarelerin arasına Ucube yazmaya, Kayserili Özhaseki’ye hababam kara çalmaya değin uzanır da uzanır...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi