Rahim Er

Rahim Er

Kandıran adam

Kandıran adam

12 Eylül darbesinden sonra dili bile değişti. Ama yakasına iliştirilecek bir unvan daha hazırdı: ‘Bir bilen’... O bir zandı. Sevenlerini satması ise hakikat.
28 Şubat sürecinde kendisine ‘Nurlu Süleyman’, ‘Muhteşem Süleyman’ diyen kitlelerin çocukları, üniversiteye gitmek isteyince başlarındaki örtüleri göstererek, gayzını ortaya koydu: ‘Suudi Arabistan’a gitsinler!..’
Sırf millete inat, ‘Hasoları’ ‘Memoları’ medenileştirme projesi olarak çalınan 9. Senfoniyi dinledikten sonra ‘İşte Çağdaş Türkiye’ diye emsalsiz bir demagoji yaptı. O, 28 Şubat ihanetinde, yıllarca kendisine oy vermiş milyonlarca insanı sattı. Onları hayal kırıklığına uğrattı. Artık Çankaya’ya çıkmıştı, millete ihtiyacı kalmamıştı. Bundan böyle niyetini de saklamaya lüzum yoktu. Bayar gibi O da kalben CHP ile beraberdi. Tiyatro bitmişti.
Halbuki kendi devrinde 5 bin genç toprağa düştü.
CHP genel başkanı Bülent Ecevit’le cenazelerde bile konuşmazdı.
12 Mart 1971 Muhtırasında fötrünü alıp gitti.
12 Eylül 1980’de tatile yollandığı Hamzakoy’dan dönüşte kendisini deviren darbeyle değil, bir zamanlar ‘deha’ dediği Turgut Özal’la uğraştı.
28 Şubat 1997’de ise kendine kanmış milyonlara hakaret etti. Kurumların başına, ülkenin değerlerine ters adamları inadına tekrar tekrar seçti.
Onun bir de bir emanetçisi vardır. Bu avukat, kıdemli Menderes simsarıdır. Onu önce bir delege oyunuyla DP’nin başına geçirdi. Niçin? Çünkü Süleyman Soylu diye bir yerli insanla bu parti ümit vadeder olmuştu. Emanetçi DP’yi kısa sürede sıfırladı. Görevi bitince işareti verdi: ‘Haydi yuvaya!..’ Yuva CHP’ydi. Önce emanetçi oraya gitti sonra da kendisi meydanlara çıkmak için fötrünü eline aldı.
Senelerce ‘CHP demek garne demektir, guyruk demektir, zam demektir’ dediği partiyi bu defa iktidara getirmek için onlarla ittifak yapıyor. Ne ham hayal! Artık o çarıklı erkan-ı harp yok, onların çocukları var.
Kimse artık O’na meydanlarda ‘Nurlu Süleyman’ diye bağırmayacaktır, ‘Muhteşem Süleyman!’ diyen hiç olmayacaktır. Şimdi O, miting meydanlarında böyle bağırmış vatandaşların gözünde ‘kandıran adamdır’.
Kandıran adam, Erbakan’ın cenazesinde milyonluk cemaati görünce eminiz ki kendi akıbetini düşünmüştür. Kaygılanmasın. CHP’liler bile kendisi kadar vefasız değildir. Cemevleri ne güne duruyor?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi