Aziz Üstel

Aziz Üstel

Paşaların paşası Engin Bey

Paşaların paşası Engin Bey

Ankara Ticaret Odası’ndaki konuşmasında Başbakan Çanakkale’de yaşanan bir olaya değinerek “Bir ülkenin başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir; kalkmazsa bedelini öder. Ödedi de. Çanakkale’de anma törenlerine gidiyoruz, bu beyefendi ayağa kalkmadı... Ama şimdi gideceği yeri de buldu!” dedi.

Ergenekon davasından tutuklanarak Silivri Cezaevi’ne konulan, şimdilerin MHP Milletvekili adayı Korgeneral Engin Alan’dan söz ediyor Başbakan. Kolordu Komutanı olarak 18 Mart törenlerinden Engin Alan sorumlu. Vali haber gönderip başbakanın iki saat geç geleceğini duyunca, pek bir sinirleniyor beyefendi. Tören lütfen geç başlatılsın ricasını da elinin tersiyle bir yana iterek “Emir değişmez!” buyuruyor. “Bunun üzerine o da zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım. Alkışlamadım!” diye Sözcü Gazetesi’ne yaptığı açıklamasını noktalıyor. Kimse kimseyi aldatmasın! Başbakanın geç gelmesiyle falan ilgisi yok ayağa kalkmamanın. Yeni komutanı, Devlet Bahçeli bir toplantıya geç geldi diye, ayağa kalkmayıp ona sırt çevirebilecek mi bugün? Nerdeee! Şimdi Engin Bey, halkın oylarıyla Silivri’den TBMM’ye geçmek için gün sayıyor. Burada önemli olan iki sözcük halkın oyları! Yani Tayyip Erdoğan’ı Başbakanlık katına oturtan oylar! Ve ayağa kalkmamakla Tayyip Erdoğan’ın şahsına değil, bu oylara saygısızlık ediyor Engin Bey. Şimdiyse mahpus damından kurtulmak için bu oylara sığınıyor! Bu da bana perhiz ve lahana turşusunu hatırlatıyor sadece!

Galatasaray’ın yeni patronları salı günü İstanbul’da

Fatih Terim değil Galatasaray’da futbolun yeni patronu. Thomas Kurth, Futbol AŞ’nin CEO’su olacak. Salı günü geliyor İstanbul’a. Çarşamba günü de, yani 25 Mayıs’ta sözleşme imzalayacak. Kurth şampiyonlar ligi komitesi eski başkanı ve G-14’ün kurucusu. Onunla birlikte çalışacak kişiyse Lütfü Arıboğan. Esteve Caldeza, İletişim ve Pazarlama AŞ’nin başına gelecek; yabancı sponsorluklardan ve Galatasaray ürünlerinin yurt dışına pazarlamasından sorumlu olacak. O da Kurth’le birlikte Salı günü İstanbul’a gelecek.

Futbol AŞ’nin yönetim kurulundaysa Adnan Öztürk, Ali Dürüst, Mehmet Cıbara, Abdürrahim Albayrak gibi yöneticiler yer alacak. Thomas Kurth, Lütfü Arıboğan ve bu yönetim kurulu sonra toplanacak, yeni teknik direktörü belirleyecek. Bu Fatih Terim mi olur, Louis Van Gaal mi olur, başka biri mi olur, hatta Lucescou mu olur, o zaman birlikte görürüz. Ha unutmadan, eğer Lucescou gelirse Abdürrahim, adama Luçesku diyeceksin! “Lüçesçü” dersen Kibar Laz olmuyorsun. Popescou da Popesku’ydu, hatırlarsın. Senin dediğin gibi Popesçü değildi kardeşim. Öptüm yanaklarından.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi