Aziz Üstel

Aziz Üstel

Hele şükür bu sezon bitti

Hele şükür bu sezon bitti

Galatasaray, sezona tatsız-tuzsuz başlamıştı ve tatsız-tuzsuz bitirdi. Maçın ilk 15 dakikasında Kazim ve Culio’nun ayağından 2 gol buldu. Ondan sonra da bu sezon bütün maçlarda yaptığı gibi 90 dakikanın dolmasını bekledi. Konyaspor zaten ligden düşmüştü. Yarım saat kadar Galatasaray’ın üstüne geldi. Ancak bir tek gol pozisyonu bulabildi. Bülent Ünder, Arda ve Ayhan’ı ilk yarıda kulübede oturttu. Kimilerine göre bu Arda’nın son maçı ama önce bir Avrupa takımının Galatasaray’ın istediği 14 milyon euroyu vermesi gerek.

Yıllar yılı, Türkiye’nin zaman zaman da dünyanın önde gelen futbolcuların giydiği Galatasaray forması, bu yıl pek bir ayağa düştü. Nitekim alınan yabancılar da bir tek Culio ve Galatasaray’da serüvenini noktalayan Kewell sahaya çıktı. Milyonlarca euro ödenerek alınan, Zapatalar, Pinolar, Insualar, Stancular, Neillleri araki bulasın. Milan Baros ise boş tribünlerde ayaklarını uzatıp, bu sezonki bilmem kaçıncı kez yaptığı gibi seyirciliği topçuluğa tercih etti.

Yeni sezonda Galatasaray’ın ciddi transferler yapması gerekiyor. Eğer, önümüzdeki yıl başı göğüsleyecekse bu futbolcuların sadece birkaçı kalabilir Galatasaray’da. Fakat, eldeki yabancıların içinde sözleşmeleri devam edenler var. Hele de Hagi’nin hediyesi Romanya’dan gelen Zapata ve Stancu. Galatasaray bunlara milyonlar ödedi. Ama ikisi de bırakın Türkiye liglerinde oynamayı, Bank Asya Ligi’nde bile zor oynarlar. Galatasaray’ın bunları para beklemeksizin elden çıkarması geriyor. Ya da evlerine gönderecek. Baros eğer doğru dürüst oynayacaksa ve sözleşmesini maç başı ödemeye göre değiştirecekse, kalabilir. Elmander ile iyi bir ikili oluşturabilirler. Yoksa Baros’un bir an önce satılması gerek. Culio’nun dışında, Galatasaray’ın elinde bir tek yabancı kalmamalı. Yerli transferler için de zaman yitirmeden düğmeye basması gerekiyor, Sarı-Kırmızılılar’ın.

Galatasaray, belki de kurulduğu yıldan bu yana en kötü sezonunu yaşadı. Burada en büyük hata eski başkan Adnan Polat ve Sezgin’dedir. Ama artık bunları unutup, yeni yönetim ve yeni bir inançla yepyeni topçularla gelecek sezona hazır olmak gerekiyor..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi