Rahim Er

Rahim Er

Kader haftası

Kader haftası

> Washington, DC

51 milyon seçmen 12 Haziran 2011 Pazar günü gün doğumundan gün batımına, ortalama 10 saat süreyle sandığa gidip oyunu kullanmakla mükellef.
Bu pazar, seçmenin vebali her seçimdekinden çok daha büyük. Çıkacak neticeye göre Türkiye, sürdürdüğü tırmanışta ya zirveyi garanti edecek veya bir sarhoş gibi o yükseklikten yere düşecektir. Seçmen, ya ülkemizi doğru yola sevk ederek sıhhat, selamet ve dirayetle 2023 Büyük Türkiye’sine varmasını temin edecek veya kendi geleceğini kilitleyecektir. 2023’te Büyük Türkiye olmamız, 2011 Seçimlerine bağlıdır. 2071’de Cihan Devleti Türkiye/ Süper Güç olmamız ise 2023’te Büyük Türkiye olmamıza bağlı.
Siyaset, din değil.
Parti, mezhep değil.
Lider, kutsal değil.
Kutsal olan, değerlerin ve istikbalindir. İnsanlık camiasında şerefle yaşamak ve nesillerinin böylece yaşamasını temin zorundasın. Partiler, liderler, siyaset, bu ufka ve bu gayeye hizmet ettiği, bunlara inandığı ve güven verebildiği nisbette makbuldür. Politik taassup, bir yobazlık çeşididir. Futbol takımı tutmuyorsun. Önümüzdeki 60 yılı oyluyorsun. Kader kavşağındayız. Kader haftasındayız.
Türkiye kader haftasında.
Seçmen bu hafta sonu:
-Şahsının.
-Ailesinin.
-75 milyon Türk vatandaşının.
-300 milyon Türk’ün.
-1 milyar 500 milyon dünya Müslümanının...
Geleceğine, hayatına, söz hakkına itibarına hükmedecektir.
Kimse pikniğe gittiğini sanmasın. Kimse, olayı basit bir parti tercihi gibi düşünmesin. Birbirinden ne farkı var ahmaklığına düşmesin. Hakikati idrak şuurunu kaybetmesin. O oyda Gazze’deki mazlum dulun da, Libya’daki çaresizin de, Doğu Türkistan’daki ezilmişin de, Irak’taki yetimin de Karabağ’daki evsizin de Almanya’daki işçinin de hakkı var...
Ne istiyorsun?
Başbakanı uluslararası toplantılarda kaybolan bir Türkiye mi?
Kendisi haritada bulunamayan bir Türkiye mi?
IMF ve Dünya Bankası müfettişlerine hesap verirken boncuk boncuk terleyen bir Türkiye mi?
Eğitimi bitik bir Türkiye mi?
Sivil iradenin olmadığı bir Türkiye mi?
Hiçbir önemi kalmamış bir Türkiye mi?
Enflasyonun canavar kesildiği bir Türkiye mi?
Çivi çakılmayan bir Türkiye mi?
Aşağılık kompleksinin vücudu bir kanser gibi sardığı bir Türkiye mi?
Bu ve benzeri yüz kızartıcı manzaralardaki bir Türkiye mi istiyorsun?
Yoksa başı dik, ufku açık, bir haksızlık karşısında ‘bir dakika!’ diyerek putları devirebilen yürekli, bilekli, cesur, Osmanlının devamı, Tek Parti faşizminin karanlık mahzeninden çıkma mücadelesi veren bir Türkiye mi istiyorsun ?
Sen elbette, vatandaşı huzurlu, pasaportu kıymetli, bölgesinde lider, dünyanın ilk 10’u arasına dahil olmuş, refah içinde bir Türkiye, bir memleket, bir devlet istiyorsun.
Öyleyse kılı kırk yar.
Ona göre oy kullan.
Anayasayı değiştirmeyen bir iktidar topal kalır.

> Bu pazar çıkacak neticeye göre Türkiye, sürdürdüğü tırmanışta ya zirveyi garanti edecek veya bir sarhoş gibi o yükseklikten yere düşecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi