Rahim Er

Rahim Er

Vereceğin oyla bölgeyi de yöneteceksin

Vereceğin oyla bölgeyi de yöneteceksin

Maceraya prim vermemeli. Şunu da denesek dememeli. Yapacağın yanlış, hiç şüphen olmasın ki o kötü günleri geri getirir.

Hiç partizanlık yapma, dar düşünme, parti tassubu gösterme vakti değil. İstikrarın, ekonomik kalkınmanın, itbarın devam etmesi şart üstü şart. Böylece 2023 Büyük Türkiye hedefine varmak mümkün olacaktır....
Maceraya prim vermemeli.
Şunu da denesek dememeli.
Ucuz polemiklerin tuzağına düşmemeli.
Akıl, aklı selim, basiret ve soğukkanlılık günü.
Türkiye’nin yakaladığı bu ivme, bu tarihi kalkınma ve istikrar, bu büyüme gücü bölgeye de huzur veriyor, Türkiye bir kere daha rol model oluyor. Vereceğin oy, sadece Türkiye için değil, asla değil. Oyunla Suriye, Irak, Yemen, Libya, Filistin ve Dağlık Karabağ’ın da huzuruna yön vereceksin.
Ya büyümeye devam veya küçülmeye dönüş günündeyiz. Parti milliyetçiliği değil, ülke, millet, vatan ve tarih milliyetçiliği yapmalısın, partiler gaye değil vesiledir.
Oylar, hatır için, hatıra için desinler için ziyan edilemez.
Türk, Kürt, Arap, Arnavut... kim olursan ol bu gerçekler seni bağlamaktadır.
Türkiye, 1990-2001 arasını boşa harcadı. Post Modern Darbe diye yargılanması gereken bir zulüm rejimi öz vatandaşını perişan ederek 2001 Ekonomik krizine yol açtı. Ülke tekrar perişan günlere sürüklendi. Şimdi yapacağın yanlış bir tercih, hiç şüphen olmasın ki o kötü günleri geri getirir.
‘Ol maîler ki derya içredirler deryayı bilmezler’ gafletine düşmemeli. Biz, üç yıldır yurt dışındayız. Yabancı ülkelerde her gün ülkemiz üzerine bir dizi sempozyum ve seminer yapılmakta. Birinci soru şu, Türkiye ne yaptı da 2001 gibi ağır bir krizi atlatıp bu sür’ati yakaladı? İkinci soru, siz ne yaptınız ki Dünya Krizinden etkilenmediniz?
Bunun sihirsiz formülü şudur:
Türkiye sevdası ve çok çalışmak....
Ankara’dan çıkmayan politikacılardan dünyayı hallaç pamuğu gibi atan, bölgeye hakim, dünya gündeminde ortak söz sahibi idareciler dönemine geçtik. Bu Allahın bir lütfudur. Kıymetini bilmek lazım. Şu gün Türkiye Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da ABD’yi arkada bırakmıştır, İngiltere Fransa vs’nin esamesi yok. Bu mutlu sonuç Başbakan Erdoğan ve ekibinin akıllı düşünüp delice çalışmasından ileri geliyor.
Bizi bilen bilir, hatır gönül için yazmayız, kalemimizi eğip bükmeyiz.
Kalemimizin şeref ve haysiyeti her şeyin üstündedir.
İşte bu titizlikle diyoruz ki oyuna sahip çık.
Çevrenin oyuna da sahip çık.
Bir asırda bir yakalanan bu millet iktidarına omuz ver, destek ver, yürek ver ve oy ver. Telefon zinciri, mail zinciri, SMS zinciri ve gönül zinciriyle gönlü gönlünce atan kardeşlerinin arkasında kaya gibi sağlam dur.
Memeleket için.
İstikbal için..
Allah için!!!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi