Rahim Er

Rahim Er

Huzur veren Türkiye

Huzur veren Türkiye

Yüzde 50’ler çok yüksek bir başarıdır. İktidar yıpratır, demek ki çalışmayanı yıpratıyormuş. Demokrat Parti’den sonra ilk defa bir iktidar partisi üçüncü kere seçim kazanıyor.

Sonuçlar hayırlı olsun. En çok memnuniyet verici olan seçimin huzur içinde yaşanmış olmasıdır. Ama yine bir hukuk garabetiyle karşılaştık. YSK’nın iller bazında yaptığı düzenleme üzerine birinci parti, oylarını arttırsa bile milletvekili sayısında düşme yaşanıyor. Oylarını hayli arttıran AK Parti grubunda küçük de olsa düşme var. Küçük diyoruz ama o düşme olmasa alınacak parlamento kararlarını referanduma götürme yetkisi doğacaktı.
Kim kazandı?
İstikrar kazandı.
Demokratik olgunluk kazandı.
Netice olarak Türkiye kazandı.
Netice olarak 2023 Büyük Türkiye hedefi kazandı.
Netice olarak Cihan Devleti 2071 Ufku kazandı.
AK Parti üçüncü kere kazandı. 2002’de 34.28 oy almışken bunu 2007’de 46.58’e çıkardı. 2011’de ise yüzde 50’lerde. Bu çok yüksek bir başarıdır. İktidar yıpratır, demek ki çalışmayanı yıpratıyormuş. Demokrat Parti’den sonra ilk defa bir iktidar partisi üçüncü kere seçim kazanıyor.
Bir parti 21 milyon oy alıyorsa, 7 bölgede birinci oluyorsa ve her iki kişiden biri ona oy veriyorsa o parti tebrike layıktır.
CHP 5 puan gibi bir artış elde etti. Fakat iddia ettiği yüzde 30’u aşma başarısını yakalayamadı. Hedefine varamamıştır. Kılıçdaroğlu, vekil sayısındaki kıpırdamaya dikkat çekiyorsa da CHP’de yeniden bir iç iktidar kavgası yaşanır mı şimdiden bir şey demek mümkün değil. Ergenekon’dan, Silivri’den yaptığı transferlerle ne kadar ahenkli bir parti olacağı merak konusudur.
MHP başına gelen onca badireye rağmen küçük bir düşüşle seçimden çıktı. Barajı aşması tartışılırken baraj sınırını 3 puan arkada bıraktı. Bu sonuç, partiyi tatmin eder mi? Orada neler olabilir? Göreceğiz. Belki kan tazeleme adına büyük bir feragat da yaşanabilir.
BDP vekil mevcudunu çoğalttı. Fakat bu parti, diğer bir-iki seçim bölgesindeki bir-iki vekil sayılmazsa güneydoğuda birkaç vilayete sıkışmış durumda. BDP’nin terörden yüzünü çevirmesi, bölücülüğe destek olmaması, vesayetten kurtulması, gerçekçi ve milli olması gerekir. Tercihini meşru zeminden yana yapmalı.
Bu tablo şu durumu tescil etmiştir:
Türkiye’de 4 eğilim vardır.
Muhafazakâr merkez Büyük Türkiye partisi, AK Parti.
Statükonun partisi, CHP.
Türk partisi, MHP.
Kürt partisi, BDP.
Başbakan Erdoğan, yaptığı ‘Balkon Konuşması’nda her vatandaşın her türlü hakkının kefili olduklarını açıkladı. Konuşma bir durum muhakeme ve muhasebesiydi.
Şu fotoğraf iftihar vesilesidir:
Türkiye, çevresine huzur veriyor.
2023’te 10. büyük ekonomik güç olmamız bugünden çok çalışmaya başlamakla mümkün. Akıllı veya çılgın ne kadar proje varsa sür’atle hayata geçmelidir.
Kolay gelsin.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi