Rahim Er

Rahim Er

Bu ihtilafın kazananı olmaz

Bu ihtilafın kazananı olmaz

> Yunanistan batarken, AB panikte iken sadece 10 yıl önce krizde olan bir Türkiye ne yapmıştı da bu muvaffakiyeti elde etmişti?

> Washington, DC

Ne kadar sevinmiştik, 12 haziran 2011 seçimlerinde 50 Milyon seçmen sandığa gitmiş, fakat kimsenin burnu kanamamış, bir kaza, bir ölüm olmamıştı. Seçimlerin hakim teminatında sükûnet içinde yapıldığı nadir demokratik ülkelerden biri unvanını hakkıyla kazanmıştık. Üstelik bu seçimden bütün partiler kazançlı çıktı. BDP 36 milletvekilliği ile mazisinde yaşamadığı kadar yüksek vekil elde etmişti. MHP kaset kavgalarına rağmen barajın 3 puan üstünde yer almıştı, CHP oy ve vekil arttırmıştı, AK Parti üçüncü kere iktidar olmakla kalmamış yüzde 50 oy gibi yüksek bir grafik çizmişti...
Bu netice sanki ilahi iradenin ülkenin huzuru için bir lütfuydu.
Vatandaş sevinmişti...
Dünya, Türkiye’yi konuşuyordu.
AB üyesi Yunanistan batarken, AB panikte iken sadece 10 yıl önce krizde olan bir Türkiye ne yapmıştı da bu muvaffakiyeti elde etmişti? Dışımızdaki dünya, onlara göre bu formülün peşinde. ABD’de düşünce kulübü toplantılarında gündemle alakası olmasa bile Türkiye konuşuluyor. Dünya kalkınmamıza, yıldız olmamıza hayranlık duymakta. Bölge ülkeleri, Türkiye’yi merkez görüyorlar. News Week de Osmanlı’nın döneceğini yazdı. Bu ünlü mecmuanın geçen hafta çok yankı yapan haberi, bizim iki günlük ve tabii ki bir ömürlük makalelerimizle bire bir çakışıyordu.
İşte tam bu esnada iki ihtilafla birden karşılaştık.
Kamuoyu, önce ne olduğunu tam anlayamadı, hâlâ da anlamış değil.
Bunlardan ilkinin anlaşılmayacak tarafı yok. Sonuçta böyle bir çıkmaz sokağa girilmesi sürpriz olmayacaktı. Ergenekon, Balyoz gibi siyasi dâvâ sanıklarının aday yapılmamasını biz de diğer kanaat önderleri de çok yazdık. Fakat MHP de CHP de Yalçın Küçük’ün projesini daha önemsediler. Hayati tehlike iddasıyla hastanede tutulan adamın CHP’nin başına getirilme senaryosunun ne kadar rahatsız edici olduğunu ayrıca dile getirmeye gerek var mı?
Neticede mahkeme, söz konusu adaylar seçilse de tahliye taleplerini reddetti.
Bu sebeple o ihtilaf orada dursun. Muhakeme devam ediyor. Hakim, bu celse reddeder gelecek celse şartlar değiştiğinden tahliyeye karar verebilir. Veya dâvânın mahiyetinden dolayı hiç tahliye etmez. Vekil iken kaçıp kaybolma örneği varken bu takdirinden dolayı adalete söz etmek yargılamaya şeksiz ve şüphesiz müdahaledir.
Asıl ihtilaf Hatip Dicle olayı ve DTP’nin rüzgârda savrulmasıdır. Bu ihtilaf ne o kişiye ne bu şahsa ne o partiye ne bu hizbe kazandırır. İnce bir Ergenekon tuzağı olan bu oyuna kapıldığında Türkiye kaybeder.
Türkiye, kaybedince her unsur kaybeder.
Eksi 70 Sent de artı 10 bin dolar da ortak neticedir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi