'Genelkurmay Başkanım!'

'Genelkurmay Başkanım!'

Tayyip Bey hava harekatlarından sonra TSK’ya teşekkür ederken, böyle konuştu: “Genelkurmay Başkanım!”

Tayyip Bey’in bu tavrını sultanların tavrına benzetiyorum.

“Vezirlerim, paşalarım, hocalarım...” diyen bir sultan geliyor gözümün önüne. Ne yazık ki durum o durum değil ama üslup o üsluba benzetilmeye çalışılıyor, olmuyor. Tayyip Bey “bakanlarım” da der mesela, o zaman ben de dinlemekte olduğum kanalı çeviririm.

***

Geçenlerde TV’den kulağıma bir türkü çalındı. Türkü de olabilir ağıt da, uzun hava da... Uzun hava diyelim. O kadar güzel sözleri vardı ki... Ne yazık ki ben iki mısraını aklımda tutabildim:

“Arife günüdür, bayrama yakın

Kefenimi açın, yüzüme bakın”

Bu uzun havanın veya türkünün tamamını bilen varsa bana yollasın. İnterneti alt üst ettirdim, bulamadım.

***

Tam da üstüne basacaktı, şehit aileleri için teselli olacaktı bu harekat ama insan memleketinin BOP projesi içinde ve iktidarının da hâlâ bu projenin eşbaşkanı olmaya devam ettiği gerçeğini hatırlayınca şarkıdaki gibi, acısı da sevinci de “buruk” oluyor. Genelkurmay Başkanı’nın dediği gibi, “mutlu ve huzurlu”yuz bir yandan; silahlı kuvvetlerimizin başarılı harekatı karşısında. Onlar üstlerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Şu bayram öncesinde, türkünün dediği gibi “arife gününde bayrama yakın” şehit ailelerinin ve hatta bütün Türkiye’nin yüreğindeki ateşi soğuttular ama ya gelecek günlerde ne olacak? Kuzey Irak’taki küçük İsrail (!) de denebilecek oluşumun Türkiye’nin başına ne dertler açabileceği konusunda bir bilginiz var mı? Var. Daha ne kadar olsun! Anayasasının başındaki dört madde, Sevr Maddesi. Yani Büyük Ermenistan’ı da içine alan bir Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’e kadar dayanan bir “göz dikilmiş alan” var orada.

***

Osman Durmuş vakası

Gerçekten de Osman Durmuş, bir vakadır. Onu iktidar oldukları dönemde eleştirmiştim. Sağlık bakanıydı ve bir hastaneyi ziyarete gitmişti. Başhekim’e o görüşme sırasında yaptıklarını, onu bir çocuğu azarlamaktan daha kaba bir şekilde azarlamasını unutamam. Şimdi yeni bir vakayla karşımızda. Genelkurmay Başkanı: “PKK Meclis’te” dedi ya, derhal bizim “VAK’A”, “Genelkurmay Başkanı istifa etsin” hükmünü veriyor. Genelkurmay Başkanı’ndan özür dilemelidir Osman Durmuş. Artık sağlık bakanı değil, o kameraların önünde yerin dibine batırdığı için başhekimden de helallik dilemelidir. Tam da bayram üstü, bunu yaparsa, iyi olur.

MHP’nin de bu şekilde, ikinci defa Abdullah Gül’e destek verdiğini hatırlatalım. Gül, ta Kazakistan’dan, böyle laflar söylenmemesi konusunda fikir beyanında bulunarak âdil bir Cumhurbaşkanı görüntüsü verdi. üstelik de askerden yana (!)
Kurban bayramınız mübarek ve kutlu olsun. Daha güzel ve mutlu bayramlara ulaşalım inşaallah!

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi

Leke

26 Ağustos 2009 Çarşamba 01:09