Aziz Üstel

Aziz Üstel

Erdoğan gitse iktidar mı olacaksın Gürsel?

Erdoğan gitse iktidar mı olacaksın Gürsel?

Işık Koşaner’in ses kayıtları basına düştü ya, Gürsel Tekin bir avaza “hükümet istifa etsin!”...Deniz Feneri davasını soruşturan üç savcı görevden alındı ya, Gürsel’le Kemal Abi mikrofonları kapıp bas bas bağrıyor, “hükümet istifa etsin!”

Gürsel kardeşim, önce bir soru sor kendine ve Kemal Abi’ne: “Deniz Baykal’ın özel odasına kim kamera yerleştirdi? CHP Genel Başkanı’nın görüntülerini kim çekti?” Herhalde “hükümet!” demeyeceksin. Bunlara inandırıcı bir yanıt verdiğiniz gün, sen ya da Kemal Abin, ‘Işık Koşaner’in konuşması nasıl internete düştü’ diye soru sorabilirsiniz... İğne ve çuvaldız meselesi anlayacağın.

Hadi diyelim hükümet istifa etti; erken seçim yapıldı. İktidara mı geleceksiniz? Hangi oyla? Kimin desteğiyle? Gelelim sorguladığın Koşaner ses kaydına.

Işık Koşaner, ses kaydıyla ilgili açıklamasında “ özeleştiri de bir erdemdir” diyor. Haklı. Ancak bu özeleştiri kamuoyuna yapılırsa alkışa dururuz. Ama, kapalı kapılar ardında ahbap çavuşlar muhabbetiyse bu ses kaydı, o zaman eleştiririz elbet.

“KANLA İRFANLA KURDUK BİZ BU CUMHURİYETİ” diyorsunuz Harbiye marşınızda Sayın Koşaner. Buna hem inanıyor hem de gençlere ezberletiyorsunuz! Cumhuriyeti siz, tek başınıza kurmadınız değil mi? Sivillerin katkısını nasıl unutursunuz? Eğer okumamışsanız, Kemal Tahir’in “Esir Şehir-Esir Şehrin Mahpusu-Yol Ayırımı adlı üçlüsün okuyun bir zahmet, Cumhuriyet’in nasıl ve hangi koşullarda kurulduğuna ışık tuttuğu için en azından! Işık Beyefendi, BU CUMHURİYETİN İLK CUMHURBAŞKANI SIRTINDAKİ MAREŞAL ÜNİFORMASINI ÇIKARIP SİVİL ELBİSELERLE TBMM’DEN İÇERİ GİRDİ. Ama nedense adını ağzınızdan düşürmediğiniz Mustafa Kemal’in bu davranışındaki anlamı kavrayamadı birçoğunuz ve işte onun için yargılanıyor zaten! Üniforması sırtında, TBMM’ye oturmak istediği için!!

Elif Şafak gerçeği

Kimileri, Türkiye’nin yaşayan iki dev romancısından biri, Elif Şafak’a saldırıyor. Varsın saldırsın, kim okur, kim sallar bir tarafına! Elif Şafak, Reşat Nuri’den sonra, toplam kitapları bu ülkede en çok satan yazar katına oturmak üzere. Bütün kitaplarını eşimle birlikte okuduk. Elif Hanım’ın birçok kitabını da arkadaşlarıma hediye olarak yolladım. Özellikle de, “Türkiye’den romancı çıkmıyor yıllardır azizim!” diyen ukala tayfasına. Elif Şafak’ın salt romanları değil, yazıları da gerçekten okunulası. Hele The Guardian’da son yayınlanan “Türkiye Kadına Yönelik Şiddete Gözünü Açtı”, başlıklı yazısı için kendisine teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, bu yazıyı Türkçe’ye çevirtip, bütün gazetelerde tam sayfa ilan olarak yayınlatmalı. Elif Şafak’ı eleştirmek için önce Elif Şafak olmanız gerekiyor!



Ali Koç’un Bank Asya girişimi

Sayın Ali Koç, “Fener’i ikinci lige gönderin” diyor, TFF’ye. Ha Ali Koç demiş bunu ha bizim manav, hasta sarı lacivertli Kamil Efendi. Çünkü ikisinin de Fenerbahçe adına yetkisi yok böyle bir istekte bulunmaya. Ali Koç, TFF’ye Fenerbahçe Kongresi’nce onaylanmış, imzalı bir dilekçeyle baş vurmak zorunda, BankAsya Ligi’nde takımının top oynamasını istiyorsa. Hoş bunu siz de biliyorsunuz ya, amacınız Fenerbahçe seyircisine hoş görünmek. Ali Bey, siz önce özeleştiri yapmayı deneyin. Fenerbahçe nasıl buralara geldi, nasıl bir tek kişinin iki dudağı arasından çıkanlarla yönetildi bunca yıl. Bırakın popülizmi, sizin gibi bir beyefendiye yakışmıyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi