Osman Tanburacı

Osman Tanburacı

Bedel!

Bedel!

Sonucu bir tarafa bırakıp olanı-olmayanı görmeye çalışalım. Terim'in eli rahat değil. Sahaya sürdüğü kadroda mevki karmaşası var. Belli ki Terim Eboue, Sabri ve Kazım'ı ilk 11'de oynatmak istiyor. Doğrudur. Ancak takımın ve sistemin ihtiyaç duyduğu mevkilerdeki isimler bunlar mı? Tartışılır. Sanki zorlama. Eboue ve Kazım kanat değiştiriyor. İkisi de bu mevkilerin esas oyuncusu değil! Verimleri düşük. Gerçi futbolda mevki kalmadı ama o zaman da uzun süre birlikte oynamış oyuncular gerek ki takım randıman versin. Galatasaray'da bu da yok. Öyleyse macera aramayacaksın! Terim'in oyunun başındaki düşüncesiyle sonundaki çelişti. Eboue maçı sol bekte, Sabri sağ bekte bitirdi.

Yekta Milli Takım'da var Galatasaray'da yedek!

Riera yedekte. Terim onun için hazır değil diyor.

Sercan da yedek. Oysa Sercan mevsimi erken açan Bursaspor'dan hazır gelen bir oyuncu! Sol kanatta olmalıydı. Reira da ilk 11'de oynamalıydı. Zaten takımda 5 yabancı vardı.

Terim belki de takımın ahengini bozmak istemediği için yenilere hemen itibar etmek istemiyor. Bir teknik adam taktiği olarak makul karşılanabilir lakin takımın onlara ihtiyacı var. Ve mevsimin ilk maçı oynanıyor. Sonuç moral bozabilir.

Savunma; Neill= Ujfalusi denkliği ile geçen seneki verimsiz görüntünün aynısı. O zaman Eboue sağ bek, Ujfalusi, Servet'in yanına... Öyle başlayacaksın.

Bunlar maç başındaki görüşlerim. Takımın ritmi bozuk.

İBB ise maçla beraber saha parselasyonuna sahip çıkan taraf. Üstelik atak. Galatasaray'a oyun kurma fırsatı vermiyor. Yenilerden Webo, Visca, Da Silva ve de Holmen uyumlu işler yapıyor. Efe ve Mahmut onlara yardımcı. İleri geri çalışıyorlar. İyi savunma yaptıkları gibi hücuma da çabuk çıkıyorlar. Bilhassa sol kanattan. Oyunun göbeğinde mücadele yüksek. İBB savunmasında her zamanki gibi Ekrem ideal bir sol bek. Zayatte de ona yardımcı olunca savunmadan şuurlu top çıkartıyorlar.

Galatasaray'da Melo, Selçuk daha çok rakip kaleye yakın oynuyorlar. İBB'nin uzun kontralarında Galatasaray savunması zorlanıyor. Nitekim golü de öyle yediler. Terse açılan topta savunma yerini alamayınca Muslera yapılan ortayı elinden kaçırdı savunma rakipten önce topa basamayınca 41'de İBB Efe'yle öne geçti.

İkinci yarı Terim yaptığı değişikliklerle doğruya yaklaştı takım da toparlandı ama yorgunluk başlayınca İBB ikinciyi de attı, atı alan Üsküdar'ı geçti.

Futbolda yaratıcılık, düşünceden sahaya indiği vakit geçerlidir.

Galatasaray ilk yarıdaki hatalı düşüncenin bedelini ödedi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Osman Tanburacı Arşivi