Rahim Er

Rahim Er

11 Eylül bir düşmanlık projesidir

11 Eylül bir düşmanlık projesidir

> Washington, DC

Nedir şu eylüllerden çektiğimiz?
Hayatın eylülleri, mevsimlerin eylülleri, siyasetin eylülleri hep bir yaprak dökümü. 12 Eylül 1980 darbesi ülkemizde ne ömürlere ve ne ölümlere sebep oldu. Tahribatının tamiri 30 sene sonra henüz yapılmaya çalışılıyor.
Bir projenin, iç düşmanlığa sıkılan benzin olduğu yeni fark edilmekte.
11 Eylül 2001 saldırıları da, ABD üzerinden geliştirilen bir düşmanlık projesidir.
Üzerinden on koca yıl geçmiş olmasına rağmen 11 Eylül 2011 tarihinden günler evvelinde tedirginlikler başladı. FBI İslam Kültür Merkezlerine yani cami derneklerine yazılar tebliğ ederek dikkatli olmalarını, şüphelendikleri bir hal olduğunda hemen polise haber vermelerini tebliğ etti. Diğer taraftan ‘Müslümanlar dikkatli olun, zaruret olmazsa dışarı çıkmayın’ tarzında birbirlerini ikaz ettiler.
Bunlar, Amerikalı Hıristiyan fanatiklere karşı alınan tedbirler.
Bir de tam aksi olmakta. El Kaide’nin 11 Eylül günü intikam saldırısı yapacağı şayiası gündeme girdi. Bir tedirginlik de böylece yaşandı. Yani hem Amerika’daki Müslüman rahatsız oluyor. Ve hem de bizatihi Amerikalılar. Böylece de her iki tarafta giderek birbirine şüpheyle bakan insanlar türüyor. Acaba 11 Eylül saldırılarının gayesi de bu muydu? Veya bu değil miydi? ‘11 Eylül bir düşmanlık projesidir’ tespitini yaparken isabet kaydetmiyor muyuz?
Size şu çok yakınlardan bir misal vereceğim.
Bizzat Başbakan açıkladı:
Zihni Ergenekon saplantısıyla malul bazı kimseler, ‘şayet bir günde gelen Mehmetçik tabutu 15’i bulursa AK Parti hükümeti dayanamayıp düşer’ diye akıl dışı hesaplar içindelermiş. 11 Eylülün özündeki zihniyet bu mantığın izdüşümü dense yanlış olmaz. 11 Eylül için sayılamayacak kadar çarpıcı malumat, komplo teorileri ve cevapsız sorular var. Kızılderili imhasını anlatan Amerikan çizgi romanları bir dönemin dünya salgınıydı. Şimdi ise roman ve filmleri önümüzdeki on yıllar boyu 11 Eylül merkezli çalışacaklardır. Amerikalı yazarlar, düşünce kulüpleri, 11 Eylül’ün daha bugünden bir endüstri haline geldiğini belirtmekteler.
Bugün için net bir şekilde ‘11 Eylülü şu kimseler şu sebeple yapmıştır’ diye söylemek çok zor. Belki gerçek sebep burada da 30 sene sonra anlaşılacaktır. Ama işin püf noktası bizden verdiğimiz tabut gerçeğidir. Eğer 11 Eylül 2001 dramı yaşanmasaydı 20 Mart 2003’te II. Körfez Harekâtı yapılamazdı.
Bush, Irak’a giremezdi.
11 Eylülde belki 5 tane heyecanlı genç oltaya takıldı. Fakat bugün de Irak’ta neredeyse her gün iki-üç düzine insan ölüyorsa onun derin sebebi 11 Eylüldür.
Çağımızda çok devlet, kendi derin devletinin güdümünde.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi