Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kemal Abime kes bir özür haberi yağlı olsun!

Kemal Abime kes bir özür haberi yağlı olsun!

Kemal Kılıçdaroğlu, namı diğer Kemal Abi, İsrail’e özür diletir mi? Diletiiiir! Kemal Abi İsrail’den, Mavi Marmara’da öldürülenler için tazminat alır mı? Alııırr...

Nasıl yapar bu işleri? Bulur bi ‘gas’teci’, çeker köşeye ve anlatır mizanseni, tutuşturur eline senaryoyu ki, ünlü yönetmen Fatih Akın kaç para! Netanyahu’ya benzeyen biri bulunur. Az biraz prostetik makyajla hepten İsrail Başbakanı olur. Geçer karşısına Kemal Abi. Ve al sana manşet: “Erdoğan’ın Yaptıramadığını Kılıçdaoğlu Yaptırdı-İsrail Özür Dileyecek!” Haber Tel-Aviv’den Hayfa’ya tekzip yese de ne gam! Gas’tede çıkmış mı; yiyen yemiş mi! Önemli olan bu ağam!

Kemal Gümüş’ün dün STAR’daki müthiş haberi, Kemal Abi’nin bu ısmarlama haberlere ne kadar da yatkın olduğunun en güzel kanıtı. Açıyor telefonu bir gazeteciye, Ergenekon Odatv İddianamesi’nin ek delil klasörlerine girmiş, telefon izlemesince oltalanmış muhabbete göre ve şöyle buyuruyor: “İki gazeteci, biri erkek diğeri kadın, Eyüp’te bir lokantaya girip yan yana otursun, bakalım uyarı alacaklar mı?” Kemal Abiciğim hiç merak etme uyarı muyarı almaz kimse Eyüp’te. Yemek de yedim eşimle yan yana, el ele, diz dize; Piere Loti’de oturduk gene el ele, sokaklarında da gezdik güzelim Eyüp’ün. Dilersen seni de bekleriz bir gün, çok keyif alırsın Eyüp’ten de bu semtin terbiyeli, efendi, harika insanlarından da.

TRT ve elitist kültür dayatması

Uzun yılar boyunca devletin mikrofonları Orhan Gencebay’dan Müslüm Gürses’e birçok sanatçıya kapalıydı. TRT, Orhan Gencebay’ın müziğiyle halka “karamsarlık, kadercilik, teselli ve tevekkül” aşıladığını bunun da kabul edilemeyeceğini söyledikten sonra “şimdi klasik müzik, Chopin’in noktürnleri...” derdi! Bunun üzerine millet Polis Radyosu’nu açar, Gencebay’ı, Ferdi Tayfur’u, Neşe Karaböcek’i dinlerdi. Cem Duna TRT Genel Müdürü olup da yılbaşı programına Orhan Gencebay’ı çıkarıncaya kadar bu elitist kültür dayatması sürdü TRT’de. Rahmetli Özal, TRT’nin kültür egemenliğine son verdi. Bugün onlarca ulusal, yüzlerce yerel radyodan isteyen dilediğini dinliyor; televizyon kanallarında keyfine göre izleyecek programlar buluyor. Orhan G encebay hala ayakta alkışlanıyor, dönemin TRT sanatçılarınıysa hatırlayan bile yok...



Abuk ama gerçek laflar

“İlk önce ateş edin, sonra da vurduğunuz yerin çevresine bir hedef çizin. Siyasal söylemleriniz böylece tam on ikiden vuracaktır.” (Teksas’lı keskin nişancı safsatası)

“Başarısızlık henüz gerçekleşmemiş bir başarıdır!”

(Yok yaaaa!)

“Irak nükleer bomba üretebilme yeteneğine sahip olsaydı, bize her an nükleer bomba atabilirdi. Çok korktuk.” (Analitik sentetik ayırımı)

(Aristotales ile Bir Karıncayiyen Washington’a Gider - Pegasus Yayınları)

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi