Aziz Üstel

Aziz Üstel

Aslan’a 3 altın puan

Aslan’a 3 altın puan

Maç başlarken ben de hemen herkes gibi şike iddianamesi ve veto edilen yasa değişikliğine kilitlenmiştim. Doğrusu buya böyle bir ortamda insanın içinden ne maç izlemek geliyor ne de futboldan söz etmek...

Ancak dün akşamki Galatasaray’ı kutlamak gerek. Niye? Çünkü dedikoduyu, söylentiyi, futbolu sarıp sarmalayan pislikleri bir tarafa atıp sahada top aynadı. İlk yarıda Galatasaray etkisizdi. Şöyle bir düşününce ciddi bir gol pozisyonunu hatırlamak mümümkün değil. Bunun nedeni de Riera ve Aydın’ın kanatları iyi kulanamamasında aramak gerek. Gençlerbirliği daha etkiliydi ilk yarıda . Gol pozisyonları da buldu ama değerlendiremedi.

Maçın ikinci yarısı başlamadan herhalde bu iş 0-0 biter diye düşünüyordum.

Galatasaray savurnmasında Gökhan Zan ve Servet’in oynaması gerçi beni ciddi kaygı, hatta korkulara düşürmüştü ama ikisi de görevini başarıyla yaptı.

Maç Emre ve Ayhan’ın girmesinden sonra başladı Galatasay için. Özellikle Emre’nin sürüklediği atalar Gençlerbirliği kalesinde tehlikeler oluşturdu. Golü Baros mu atacak Sercan mı atacak? derken, savunmadan çıkan Eboue attı.

Bu 3 altın puan Galatasaray için çok önemliydi. Hem takıma moral kazandırdı, hem de Servet Gökhan ikilisinin, Ujfalusi-Semih ikilisine karşı bir seçenek olabileceğini herkes gördü.

Galatasaray’ın vazgeçilmez oyuncusu Felipe Melo... Hem savunmada, hem hücumda çok iyi.

Sarı-Kırmızılılar’a devre arasında takviye gerekiyor. Her halde iki kanada transfer yapılacak.. Çünkü Riera’dan da Kazım’dan da bir şey olmayacağı gün gibi ortada.

Sarı-Kırmızlılar’ın yapacakları transferlerde “ahı gitmiş vahı kalmış” futbolcular yerine gençlere yönelmesinde büyük yarar var.

Devre arası Futbol Federasyonu ceza kurulu şike iddianamesini göz önüne alarak kararını verirse zaten ligin de pek bir anlamı kalmayacak.

Galatasaray’ın gene de hem ikinci yarı hem de önümüzdeki yılı düşünerek aklı başında transferleri gerçekleştirmesi şart.

Basında adı geçen yaşı 35’i geçmiş gibi futbolcuların alınmasıyla parayı sokağa atma arasında hiç bir fark yok.

G.Saray para harcayacaksa, öncelik Türk futbolcularda olmak üzere genç ve daha uzun yıllar Sarı-Kırmızılı formaya hizmet edecek isimlere yönelmeli.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi