Ömer Üründül

Ömer Üründül

İlk yarıda kaybetti

İlk yarıda kaybetti

Fenerbahçe, hafta arası tehir maçında ağır sahada müthiş bir fizik mücadelesi verip yorgun düşen Karabükspor karşısında sergilediği kötü bir ilk yarı yüzünden üç önemli puan daha kaybetti.
İlk yarıya baktığımızda takımın temposu çok düşüktü. Pas organizasyonu son derece yetersizdi. Takım presi yoktu. Ofansif güç sıfırdı. Takım savunması da arızalarla doluydu. Daha ilk 15 dakikada ciddi kale önü tehlikeleri yaşandı. Rakip arka arkaya kornerler kazandı. Bu bölümü atlatan Fenerbahçe devrenin son 15 dakikasında biraz olsun topa sahip olmaya başladı.
Karabük'ün ikinci yarıda yorgunluktan dolayı biraz fiziki düşüş yaşayacağını, Fenerbahçe'nin de biraz hareketleneceğini düşünerek çok kötü bir ilk yarıya rağmen Fenerbahçe'nin zor da olsa maçı kazanabileceğini tahmin ediyordum.
Devrenin son dakikasında Stoch'un inanılmaz hatasıyla skor dezavantajına düşüldü. Uzatmada da fark ikiye çıktı. Yorgun Karabük müthiş moral buldu.

SHELTON OLSA FARK OLURDU
İkinci devrede doğal olarak Fenerbahçe tempoyu yükseltip oyunu karşı alana yıktı. Karabük alan daraltan kalabalık savunmasıyla büyük bir direnç gösteriyordu. Alex'in frikik golü F.Bahçe için ümit ışığı oldu. Kısa süre sonra kazanılan penaltıyı Alex kaçırınca Karabük yeniden moral direnci kazanmış oldu. Bu direnci bazı tehlikeler atlatsalar da 90 dakikanın sonuna kadar sürdürüp hayati önem taşıyan 3 puan kazandılar.
Fenerbahçe'deki sıkıntılar zaten ortada... Alex'te dün biraz kıpırdama olsa da ligin ikinci yarısında bir düşüş var. Mehmet Topuz bal yapmayan arı. Basit futbolu hiç bilmiyor. Düşük tempolu ve iyi organize olunamayan bir tabloda arkadaşlarını tanımayan Sow'dan da hiçbir katkı gelmedi. Zaten haftalardır Fenerbahçe takım olarak büyük bir düşüş içinde. Dün gece son dakikaya kadar beraberlik şansı devam etti. Belki penaltı gol olsa maçı da kazanabilirlerdi. Ama eğer Karabük'ün çok etkili geniş alan sprinteri Shelton oynasaydı büyük ihtimalle bu maç ikinci yarıda farka giderdi.
Hakem Fırat Aydınus'un verdiği penaltı kararı bana göre çok yanlıştı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ömer Üründül Arşivi