Aziz Üstel

Aziz Üstel

Türkiye’nin tek Saray’ı

Türkiye’nin tek Saray’ı

Galatasaray, Gençlerbirliği’ni taraftarının önünde yenerek galibiyet serisini sürdürdü. Daha önce de söyledik, Türkiye liglerinde Galatasaray’ı yenmek için Sarı-Kırmızılı takımın çok kötü bir gününde olması gerekiyor.

Sahaya baktığınız zaman sanki Galatasaray, iki hatta üç tane daha fazla futbolcuyla oynuyormuş gibi geliyor. Çünkü takım sahanın her yerinde pres yapıyor. Kimse durmuyor, futbolcular sürekli sağa sola deplase oluyor ve istediği zaman da gol pozisyonuna girebiliyor.

Dün akşamki maçın ilk yarısında Galatasaray iyi oynamadı. Karşısında bir hafta önce Fenerbahçe’den 6 gol yiyen Gençlerbirliği vardı. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmayı rahat kazanacaklarını sandılar. Ama oynamadan hiçbir maç kazanılmaz. Koskoca bir 45 dakika boyunca Galatasaray, Selçuk’un serbet vuruşuyla gole yaklaştı o kadar.

Necati’ye yapılan bir fual vardı ki onun karşılığı kırmızı kart olamalıydı ama hakem sarı kartla geçiştirdi. Bu iki olayın dışında bom boş geçen bir 45 dakika vardı.

Galatasary, ikinci yarıya süratle başladı ve golü Felipe Melo’nun ayağından buldu. Golden sonra da sürekli pozisyon arayan Sarı-Kırmızılılar’dı. Nitekim, Selçuk’un ayağından ikinci gol geldi. Selçuk, attığı harika frikik golüyle hem takımını rahatlattı hem de tribündeki taraftara jenerikliki bir gol izletti. Bu golden sonra istediği skor avantajını yakalayan Sarı-Kırmızılı takım, oyunda tempoyu düşürdü. Oyunu rolantiye alan futbolcular, Fenerbahçe derbisi öncesi kendisini fazla yormamaya çalıştı.

Galatasaray, önümüzdeki hafta Fenherbahçe ile oynayacak. Bu Sarı-Kırmızılı takımın artık sezon sonuna kadar oynayacağı tek ciddi karşılaşma.

Dünkü maçta biraz da hakemlerden söz etmek gerekiyor. Avantaj kuralını bilmiyorlar. “Faul” diye çaldıkları pozisyonların hemen yarısıdan çoğunun faulle uzaktan yakından alakası yok.

Özellikle yan hakemlerin çok daha dikkatlı olması gerek. Ellerine bayrak verildi diye iki de bir kaldırmaları gerekmiyor. İnşallah bundan sonraki maçlarda benzer hataları yapmazlar.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi