Aziz Üstel

Aziz Üstel

Fatih Terim kupayı ciddiye almadı

Fatih Terim kupayı ciddiye almadı

Galatasaray, Sivasspor karşısında bütün maçı hakim götürdü. Ancak Muslera, Melo, Elmander üçlüsünün olmayışı Galatasaray’ın gerek orta sahadan gerekse de hücumda yeterince etkili olmasını engelledi.

Galatasaray’ın yediği golde Sabri’nin zamanında pozisyon alamaması büyük hataydı. Artık Galatasaray, Sabri’siz bir kadro düşünmek zorunda. Sarı-Kırmızılılar, gerçekte çok ciddi gol pozisyonlarına giremediler. Sivas savunmayı çok iyi yapan bir takım. Rıza Çalımbay, savunma futbolunu oynatmayı iyi biliyor. Geçmişte de bunu kanıtlamıştı. Beşiktaş Teknik Direktörü iken takıma çok savunma yaptırdığı için de işinden olmuştu.

Sivasspor, tekrar vurgulayalım Sabri’nin hatasında bir pozisyon buldu ve onu gole çevirdi. Galatasaray defalarca rakibinin üstüne geldi, 18’de top dolaştırdı ama bir türlü gol vuruşunu yapamadı. Bu arada Elmander’in Galatasaray için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gördük. Milan Baros, Necati Ateş ile bir türlü anlaşamadı ve pozisyon yaratamadı. Bunda suç, Baros’tan çok Necati’deydi. Karşılaşmanın son bölümünde Galatasaray, doldur boşalta da başvurdu ama havadan gelen bütün toplar Sivasspor savunmasında ezildi.

Fatih Hoca, takımın en önemli 3 oyuncusunu oynatmamakta kupayı da pek ciddiye almadığını gösterdi. Bir bakıma da haklı. Çünkü istifa eden Mehmet Ali Aydınlar federasyonunun yarattığı saçma-sapan lig fikstürü ve play-off takımları gerçekten zora sokuyor. Daha iki gün önce Fenerbahçe ile kıyasıya mücadele eden Galatasaray, iki gün sonra kupa maçına çıkıyorlar. Hafta sonunda da gene lig maçı var. Onun için de tercihini ligden yana kullandı. Fenerbahçe maçında da başına darbe alan Elmander’i maçta sahaya sürmedi, Melo ile Muslera’yı da dinlendirdi.

Türkiye Kupası’nı bugüne kadar en çok kazanan Galatasaray, kendi hatalarından ve biraz da hakemin yanlış kararlarından maçı kaybetti. Abitoğlu’nun son dakikada ceza sahası içinde Sivas’lı futbolcunun topu eliyle kesmesine penaltı vermemesi çok büyük bir hataydı. Gene de Galatasaray gibi bir takımın böyle mazaretlere arkasına sığınmaması gerekiyor. Sivasspor’u da alkışlamak her futbolseverin görevi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi