Aziz Üstel

Aziz Üstel

‘Türkler Müslümandır dolayısıyla insan sayılmaz!’

‘Türkler Müslümandır dolayısıyla insan sayılmaz!’

Winston Churchill’in lafıdır bu. Hani 1953 yılında hem Nobel Barış hem de Nobel Edebiyat Ödüllerine aday gösterilen, İngiltere eski Başbakanı, adı bir buçuk karış boyunda, Afyon sucuğu eninde bir puroya verilen, 1915 yılında, Deniz Kuvvetleri Birinci Lordu’yken Anzakları, İngiliz’in tüysüz oğlanlarıyla Hindistan’la Burma’dan gelen delikanlıları Osmanlı siperlerine saldırtan, temiz bir sopa yedikten sonra da geri çekilme emri veren, kuyruğunu bacaklarının arasına kıstırıp geri dönen, görevinden kovulan zat-ı muhterem! Allah’tan 1953’de Nobel Barış Ödülü’nü alamadı ama Edebiyat ödülünü aldı. Batı dünyasının en ulu kahramanları arasındadır Churchill. Hoş Doğu dünyasıyla, Kuzey ve Güney’de yaşayanlar da onu pek bir sever. Amma 1915 yılında Çanakkale’yi ve Boğazları ele geçirip Osmanlı’yı un ufak etmek isterken dayak yemeye başlayınca, bu barış sever devlet adamı Avam Kamarasında ayağa kalkar ve ne der biliyor musun?

“Savaş hukukuna göre zehirli gaz kullanmak yasaktır; biliyorum. Amma zehirli gazı insanlara karşı kullanmak yasaktır! Türkler Müslüman’dır. Dolayısıyla da insan sayılmaz hiçbiri! Yani, Türklere karşı rahatça zehirli gaz kullanabiliriz!”

Hadi bu söz, tek başına, Batılı emperyalist devletlerin hukuk anlayışına bir örnek oluşturmaz diyorsan, başka örnekler de arz etmek mümkündür: Türkiye Cumhuriyeti bugün de yürürlükte olan 1959 Londra ve Zürih anlaşmaları ve bu anlaşmalara dayanan, Kıbrıs’ın genel yasal durumunu belirleyen 1960 Lefkoşa Antlaşmasından kaynaklanan haklarına dayanarak 1974’te binlerce Türk’ün adada EOKA ve diktatör bozuntusu Samson tarafından katledilmesini önlemek amacıyla çıkarma yapınca birdenbire işgalci ve de barbar ilan edilir. Halbuki dönemin Başbakanı rahmetli Bülent Ecevit, İngiltere’ye gitmiş, söz konusu anlaşmaların altında imzası bulunan İngiltere’ye “gelin birlikte çıkalım adaya” demiş ama İngiltere yan çizmişti. Yetmez mi dedin? Peki. Bugün Azerbaycan topraklarının yüzde 20’si Ermeni işgali altındadır değil mi? Ne bu işgale ne de işgal sırasında Ermenilerin Gence ve Hocalı’da yaptıkları katliamlara Batı gıkını çıkarmamıştır! Ne var ki, aynı Batı, kanıtlanamayan bir Ermeni soykırım iddiasıyla Türkiye’yi uluslararası arenalarda sıkıştırmakta, oy avcılığına soyunan Sarkozy gibi zibidiler, yasa çıkarıp Türkiye’yi ipe çekmeye kalkışmaktadır.

Son bir örnek daha mı istiyorsun! Peki. George W. Bush! ABD tarihinin herhalde en cahil Başkanı’nın Irak petrollerini mideye indirmek için ezeli ve ebedi tilki İngiltere’yle düzenlediği, uluslararası hiçbir hukuka dayanmayan Irak işgali! Hani insan hakları? Hani Evrensel Hukuk kavramları? Nerede bunlar? Batının çöp tenekesinde. Onun için ülkeni Batı ölçülerine göre yargılama hiçbir zaman! Sokaklarda “Hepimiz Ermeni’yiz” falan diye de bağıracaksan, önce “hepimiz Azeriyiz!” diye bağırmayı dene Gence ve Hocalı’yı gözünün önüne getirerek!! O zaman inandırıcı olabilirsin belki.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi