Aziz Üstel

Aziz Üstel

Alemin kralı Cim-Bom

Alemin kralı Cim-Bom

Rüya Takım, ligin son şampiyonu, Avrupa’da final oynayacağı öne sürülen Galatasaray, Fenerbahçe ile oynadığı kupa maçı dahil, en güçlü rakibiyle karşı karşıya geldi. Kasımpaşa, çok iyi transfer yapmış, Metin Diyadin de oyuncuları çok kısa bir sürede birbirleriyle kaynaştırmış ve takım olmalarını sağlamış. Maçın ilk yarım saatinde Galatasaray çok etkisizdi.

Karşılaşmanın 15. dakikasında Muslera’nın boşalttığı kaleye gelen iki şutu Dany kurtarmasaydı maçın hemen başında Sarı-Kırmızılılar hemen yenik duruma düşebilirdi. Fatih hoca, Emre’yi ortaya çekti, Aydın ile Hamit’i kanatlara aldı. Galatasaray da bundan sonra tıkır tıkır top oynamaya başladı. İlk yarının son 15 dakikasında Galatasaray hem golü buldu hem de pozisyonlar yarattı.

Bu arada Emre Çolak’ın gerçekten sahada olağanüstü oynadığını söylemek gerekiyor. Hamit Altıntop, bizim alıştığımız ve futboluyla hepimizi büyüleyen topçu değil henüz. Hazırlık maçlarının yıldızı Aydın, çok çalışmasına rağmen pek etkili olamadı. Selçuk İnan, Felipe Melo olmayınca yalnız kaldı. Geçen yıl bütün duran toplarda çok etkili vuruşlar yaparken bu kez topa Selçuk’tan başka herkes vurdu.

İkinci yarıya Galatasaray yine durgun başladı. Ama yinede ilk gol pozisyonunu yakaladı. Hamit’in topu direkte patladı. Top gol olsa maçın rengi çok değişirdi. Hemen bu akından sonra Kasımpaşa daha çok Galatasaray’ın üstüne gelmeye başladı. Bu arada golü de buldu. Golü atan İlhan Eker, o kadar boş kaldı ki onsekizin içinde bunu ancak Semih’in yokluğuna bağlamak gerek.

Beraberliği yakaladıktan sonra Kasımpaşa, geriye yaslanmaya başladı. Bu da Galatasaray’a fırsatlar yarattı. 87. dakikada Selçuk müthiş bir frikik attı, kaleci Isaksson 90’dan çıkardı. Ardından gelen kornerde Kasımpaşa savunması topu çıkaramadı. İlk golün kahramanı Umut Bulut, sahanın yıldızı Emre’nin yaptığı ortaya kafayı vurunca Sarı-Kırmızılılar 2-1 öne geçti.

Galatasaray’ın en büyük özelliği şu ana kadar oynayan hiç bir takımda görmediğim özgüveni. Maçın kaç kaç olduğu önemli değil, futbolcular kazanacaklarına eminler ve son saniyeye kadar gol kovalıyorlar. Maç 1-1 de bitse, Galatasaray yenilseydi de bu özgüven vurgulanması, dile getirilmesi gereken bir unsurdu.

Kasımpaşa’ya gelince; bu takım ligde çok can yakar ve son haftaya kadar Avrupa kupalarına gitmek için mücadele eder.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Aziz Üstel Arşivi