Rahim Er

Rahim Er

Kulak ağrısı, laikliğe ne kadar aykırı?

Kulak ağrısı, laikliğe ne kadar aykırı?

30 Ağustos resepsiyonları daha evvel genelkurmay başkanları tarafından genelkurmay karargâhında verilmekteydi. Cumhurbaşkanları ordunun başkumandanlarıydı ama o sıfat, kâğıt üzerinde kaldığından bir misafir olarak gelir, yemeğini yer ve giderlerdi.
Büyüyen yeni Türkiye'de zorlu ve uzun bir normalleşme süreci yaşandı, yaşanıyor. Başbakan sayın Tayyip Erdoğan'ın Yüksek Askeri Şura toplantılarında masanın başına tek başına oturabilmesi, milli savunma bakanının ordu adına açıklama yapabilmesi gibi eş zamanlı olarak Cumhurbaşkanı sayın Abdullah Gül de geçen sene genelkurmay karargâhında konukları ağırlamıştı.
O bir ilkti...
Bu sene ise ilkin ilki olacak, Cumhurbaşkanı, 30 Ağustos gecesinde resepsiyonu Çankaya köşkünde verecekti. Böylece hadise tam anlamıyla kaidesine oturacaktı. Bütün bunlar, açılımların askeri kanattaki yüzüdür ve olması gerekendir. Şayet, maniler aşılırsa yeni anayasa yapılacak. Sivil anayasada genelkurmay başkanının milli savunma bakanına bağlanacağına şüphe yok.
30 Ağustosa dair bu nihai değişim, bir sağlık problemiyle bu senelik kalmış oldu. Akşam yemeği Çankaya'da verilemeyecek. Çünkü Abdullah Gül'ün kulağında bir rahatsızlık meydana gelmiş bulunuyor. Bir sağlık problemiyle bir programın aksaması her devlette ve her zaman yaşanabilir. Kaldı ki Abdullah Gül'ün bu rahatsızlığı yeni değil, iki senedir zaman zaman nüksetmekte.
Buna rağmen tuhaf ötesi, mantık ötesi, akıl ötesi değerlendirmeler gördük. İptal haberini internet gazeteleri "acil" ikazıyla ânında geçtiler. Bunu değerlendiren bazı yorumlar çok ürkütücü. Biri belli ki habere inanmamış. "Laiklik diye bir şey kalmadı" diyor. Yani 30 Ağustosta gündüz tanklar geçmezse, jetler, uçmazsa, askerler tören adımlarla yürümezse, nutuklar söylenmezse, şiirler okunmazsa, akşam da yemekler yenip bir şeyler içilmezse laiklik bitmiş olur.
Terör bir gün mağlup edilir, fakat bu hastalıklı mantık, zor iflah olur.
Diğer yorum çok daha vahim:
Tek cümle yazmış:
"Kurban bayramı da iptal edilsin!"
Çankaya'da dini bayramlar resmen kutlanıyor mu? Bir iftar verildi. 28 Şubat darbesi yaşandı. Kutlanma kararı alınsa bile Cumhurbaşkanı rahatsızsa elbette iptal olur. Ama bütün ülkede iptal kimsenin yetkisinde de aklında da olamaz.
Cumhurbaşkanımıza yüce Allah'tan acil şifalar diliyoruz.
Böylesi zavalllı hastalara da...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Rahim Er Arşivi