Aziz Üstel

Aziz Üstel

Kabze ve Stancu hesabı kesti

Kabze ve Stancu hesabı kesti

Galatasaray’ın Manchester karşısındaki üstün futbolu ve ardından kolay geçen Akhisar maçı sonrası herkesin beklentisi, sarı-kırmızılı ekibin dün Ordu’da aynı tempoda bir maç çıkartmasıydı. Ancak özellikle karşılaşmanın ilk yarısında böyle bir Galatasaray göremedik.

İlk 45 dakikada Selçuk’un frikiğinin direkten dönmesi ve altıpasta Burak’ın kaçırdığı gol dışında önemli bir pozisyon yoktu. Buna karşı Orduspor ilk yarının hakimi olarak göründü. Hasan Kabze’nin röveşata golü gerçekten alkışlanacak cinstendi. Çabuk kullanılan bir taç atışı, Nizametin’in topu çizgiden içeri çevirişi ve Hasan’dan mükemmel vuruş. Belki Ordu bu gol dışında yüzde yüz gollük bir fırsat bulamadı ama en azından Galatasaray’ı oynatmadı.

Şampiyonlar Ligi ile Süper Ligi atbaşı olarak götürmek aslında zor iş. Çünkü iki kulvarın konsantrasyonu da çok farklı. Belki de Galatasaraylı futbolcuların aklı salı günkü Braga maçındaydı.

Fatih Terim’in maça Umut Bulut ile başlamasını bekliyordum ama o kulübede oturttu. Braga’yı mı düşündü yoksa Umut’ta eksiklik mi gördü; tabi ki bu Terim’in bileceği bir şeydi.

İlk yarı istatistiklerine bakıldığında Ordu, daha fazla koşan takımdı. Bu, skora yansıdı.

İkinci yarıda Galatasaray’ın daha derli toplu olacağını bekledik ama olmadı. Elmander bu yarıya iyi başladı gibi göründü ama onu da Terim 63’te oyundan aldı.

Bence gününde olmayan Burak’ı oyundan almalıydı.. Zaten 77’de kaçırdığı gol sonrası Terim kenarda saçlarını yoluyordu ama artık geç kalmıştı..

Galatasaray’ın eski oyuncuları Stancu ve Hasan Kabze maça damgalarını vurdular. Kabze röveşata golü sonrası Stancu’nun attığı golün de asistini yaptı. Zaten giden oyuncular her zaman eski takımlarına karşı özel bir motivasyonla oynarlar. Dün de öyle oldu.

Galatasaray hem 3 puanı hem de namağlup unvanını Ordu’da bıraktı. Umarım bu maç Braga için iyi bir ders olmuştur.

Cuper yönetimindeki Orduspor’un da hakkını vermek lazım. Galatasaray kötü oynadı ama ev sahibi ekibin akıllı ve mücadeleci futbolunun da hakkını vermek lazım.

Maç sonunda da koşu istatistiklerinde iki takım arasındaki 10 kilometrelik fark, 2 farklı skoru yansıtıyordu.

6 haftası geride kalan Süper Lig’de namağlup unvanını korumanın o kadar da kolay olmadığı görüldü.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Aziz Üstel Arşivi