Kemal Belgin

Kemal Belgin

Türkiye hasta mı?

Türkiye hasta mı?

Başlığı görünce ne oluyoruz diyebilirsiniz. Şunu anlatmak istedim. Türkiye’de yayınlanan dört spor gazetesinin en son aldığım rakamlara göre toplam tirajı 715.335. Bize, mesleğe başladığımız ilk günlerden beri gazetelerin satış işleriyle uğraşanlar bir gazeteyi ortalama 4 kişinin okuduğunu söylerler hep. Buradan yola çıkarsak, biraz da şişirirsek 4 spor gazetesini her gün neredeyse 5 milyona yakın kişi okumaktadır. Bu fotoğrafı karşınıza koyduğunuzda bu sayıda insanın yalandan hoşlandığını, aldatılmaya keyiflendiğini bir başka açıdan da cebindeki paranın buharlaşmasından zevk aldığını söyleyebiliriz. Yani durum vahimdir. Yani Türkiye’deki futbol meraklısının büyük bir bölümünün tedavisi pek mümkün olmayan bir hastalıkla sanki yaşadığını söyleyebiliriz.

Düşünün bir kere transfer ayı yaklaştıkça ne kadar ünlü futbolcu varsa hepsinin 3 büyükler tarafından paylaşıldığını görürüz. Bonservisi 50 milyon eurodan başlayan oyuncularla yılda sadece kendisi 10 milyon euro kazanan oyunculara varıncaya kadar.

Bu gazetelerin manşetlerini özellikle de önsayfalarını süsleyen haberlerde Ronaldinho’nun müslüman olacağını bile okuduk. Eto’o’nun Fenerbahçe’ye çoktan geldiğinin yanı sıra Shevchenko’nun Kalamış’ta evini bile tuttuğunu duyurmadılar mı?

Bu kafalar Türkiye’de 6+2 yabancı statüsünün kat kat üstüne çıkarak kulüp takımlarımızın içini 15 oyuncuyla doldurmadılar mı?

Buradan bakarak şunu sormak gerekir: "Ey futbol meraklısı! Bu kadar fahiş yalanlarla donanmış bu yayınlara para verirken düştüğünüz durumu hiç mi farketmiyorsunuz? Kulüplerimizin başta Fenerbahçe olmak üzere her gün resmi sitelerinde bu haberleri yalanlamaları bunları yazanları doğruluğa ve dürüstlüğe çağırmalarını da mı atlıyorsunuz?”

Oysa spor gazetesi bir ülkenin spor lokomotifindeki en önemli güç ünitelerinden biridir. Ama bizde öyle mi? Şimdi 700 bini geçen bu gazetelerin toplam tirajı lig maçları başladıktan sonra ne tuhaftır ki düşüş gösterecektir. Yani hakikatle yalanın böylesine dans ettiği bir ikinci ülke gösterip bulursanız beni de bilgi sahibi yapın.

Son söyleyeceğim şudur: Aman dikkat! Hastalık yayılıyor.


Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi