Fatma Tuncer

Fatma Tuncer

Yardım Sadece Para İle Olmaz

Yardım Sadece Para İle Olmaz

YARDIMLAŞMA sadece para ile olmaz… Bazen acıyı hafifleten bir söz, bir tutam anlayış, küçük bir tebessüm de verebileceğiniz tek şeyiniz olabilir. Bunların sizin için somut bir değeri olmayabilir fakat bazen bir tatlı söz karşınızdaki kişinin acısına su serpebilir. Yeterli yapılanı Allah için yapın ve karşınızdaki kişiyi minnet altına sokmayın. Allah için verdiğiniz her şeyi aslında kendinize vermektesinizdir. 

Verdikçe bir şeylerin eksileceğini ve yoksullaşacağınızı zannedersiniz ama Allah üzerinize o kadar büyük bereketler yağdırır ki, verdiklerinizin katlanarak geri döndüğünü görürsünüz. Doğru, fizik kanununa göre verdiklerinizde eksilme olur, fakat verileni Allah için verdiğinizde hiç beklemediğiniz kapılar açılır ve verdikleriniz sizin birer hazineniz olur. Büyüklerimiz, vermenin sadece para ile olmayacağını, bir güzel sözün de, bir tebessümün de, bir kötülüğü ortadan kaldırmanın da iyilikler şubesine dâhil olduğunu bizlere göstermişlerdir… Ama unutmayalım ki, bilgi, sevgi, ekmek ve suyun satılığa çıkarıldığı bir çağda yaşıyoruz. O nedenle Müslümanların iyilik, ikram ve infakta bütün insanlığa yol göstermeleri gerekmektedir. Benim verebilecek hiçbir şeyim yok demeyin yeter ki niyetiniz halis olsun, her an ve her durumda insanlar için yapabileceğiniz bir şeyler vardır. İnsan tek başına bir evrendir ve hiçbir zaman özünde yoksul değildir. Mesela hiçbir şeyim yok diyen bir kişi şunları yapabilir:

Akraba, hasta ve kimsesizleri ziyaret edebilirsiniz

Komşumuzla karşılaştığınızda selam verip hal hatır sorabilirsiniz. Evine giden bir yaşlının torbasını taşıyabilirsiniz. Bildiğinizi bilmeyene öğreterek yardımcı olabilirsiniz.

İnsanlar için dua edebilir ve iyi dileklerde bulunabilirsiniz.

Yol kıyısındaki bir taşı kaldırabilir, etrafı kirleten çöpü alıp çöp kutusuna atabilirsiniz

Bu tavsiyelerimizi sıradan ve küçük meseleler olarak değerlendirebilirsiniz, ancak insanlığın katmanları bu küçük ayrıntılarda gizlidir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Fatma Tuncer Arşivi