Feyzullah Birışık

Feyzullah Birışık

Allah yolundaki adımlar birilerini fena korkutuyor!

Allah yolundaki adımlar birilerini fena korkutuyor!

“Şüphesiz ki inkâr edenler mallarını, (insanları) Allah yolundan alıkoymak için harcıyorlar. Daha da harcayacaklar. Ama sonunda bu, onlara yürek acısı olacak ve en sonunda mağlûp olacaklardır. Kâfirlikte ısrar edenler ise cehenneme toplanacaklardır.”

Açıklama:

İnsanlara karşı çok merhametli olan Allah’u Teâlâ sadece kendisine-Allah’a- kulluk yapmak isteyenlere düşman olan kâfirlerin uyumadığını ve asla da uyumayacağını bizlere bildiriyor. Bir insanın sadece Allah’ı ilah kabul etmesinden neden rahatsız olurlar bu kâfirler?

Dünyayı cennet kabul eden bir kâfir neden elindeki malı mülkü feda eder? Bir müslümanın bir köşede rabbini zikretmesi ve ikinci bir ilah kabul etmemesi nasıl gözükür bu kâfirlere? Bu çok merak ettiğim sorulardan bir kaçıdır.

Öyle ya, madem dünyayı cennetin kabul ettin, tüm malını nefsinin emrettiği bir şekilde kullan ve zevkin doruğuna çık ve öl… Senin ne işin var Müslümanlarla!

Allah yolunda emin adımlarla yürüyen bir Müslüman… Bu ayak sesleri dünyanın bir ucundaki kâfiri rahatsız ediyor! O ses kulak zarını patlatır gibi oluyor. Tıpkı Nuh aleyhisselamın kavminin kulaklarını parmaklarıyla tıkadıkları gibi;

“ Nuh dedi ki: "Rabbim! Doğrusu ben, milletimi gece gündüz çağırdım. " Fakat benim çağırmam, .sadece benden uzaklıklarını artırdı. Doğrusu ben senin onları bağışlaman için kendilerini her çağrışımda, parmaklarını kulaklarına tıkadılar, elbiselerine büründüler, direndiler, büyüklendikçe büyüklendiler.”

Anlaşıldı ki Hakk’ın her sesi bunları rahatsız ediyor ve neşelerini kaçırıyor… Ya rabbi sen tüm şirkten berisin…

                                                                              ***

Dünya yönetiminin Müslümanların ellerine geçince özel zevklerinden mahrum kalacakları bilgisi bunları tedirgin etmiş olmasın! Diye insan düşünmeden kendini alamıyor…

Mallarını harcamaları ve daha da harcayacak olmaları Allah yolundaki Müslümanlara olan nefretinin de boyutunu bizlere gösteriyor. Allah yolunda olan bir müslümanın küçücük bebeği bile bunların canlarını sıkıyor ki acımasızca bebeklerin katilleri olabiliyorlar.

Evet…

Kafirler tedirgin…

[1] Enfal. 36

[1] Nuh. 5-7

[1] Afganistan’da, Suriye’de ve daha birçok savaş bölgelerinde bu gibi haberleri işitmek mümkün.

Allah yolunda oluşumuz bunları ziyadesiyle rahatsız etmekte… Sanki efendimiz aleyhisselamın şu hadisinde bizlere bildirdiği gibi;

Sevban rivayet ediyor. Resulullah -sallallahu aleyhi vesellem- şöyle buyurdu:

"Sizin üzerinize milletler (müslüman olmayanlar) adeta bir yiyeceğe üşüşür (vahşi hayvanlar) gibi üşüşecekler. Orada bulunanlardan birisi şöyle dedi:

- Bu durum bizim azlığımızdan mı olacak? Allah Resulü- sallallahu aleyhi vesellem- ;

- Hayır! Bilakis siz çok olacaksınız. Fakat sizin çokluğunuz suyun üzerindeki çer çöp gibi olacaktır. Allah, düşmanınızın kalbinden sizin korkunuzu sökecek de sizin kalbinize vehn bırakacak. Orada bulunanlardan birisi:

- Vehn nedir ey Allah Rasülü?

- Vehn dünyayı sevmek ve ölümden hoşlanmamaktır."

Aynı hadis Ahmed b. Hanbelin rivayetinde ise şöyle geçmektedir:

"…Siz çok olacaksınız, fakat sizin kalbinize vehn bırakılacak. Vehn nedir ya Rasulallah? Dedi ki: Dünyayı sevmek ve savaşmaktan (cihaddan) hoşlanmamaktır."

***

İnkâr edenler belki daha korkusuzca yaşamak adına tüm mal varlıklarını Allah’ın yolundan alıkoymak için harcıyorlar… Peki, bizler neden mallarımızı onları karanlıklardan kurtarmak ve cennetteki derecemizi artırmak için harcamıyoruz?

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Feyzullah Birışık Arşivi