Ziya Müezzinoğlu

Ziya Müezzinoğlu

N’olacak bu İzmir’in hali?

N’olacak bu İzmir’in hali?

Yazmaya başladığımdan beri en çok özendiğim yazarlardan biri Taha Kıvanç oldu. Taha Kıvanç, yazılarındaki başarısını biraz da yukarılara yakın olan ve sürekli kulağına bir şeyler fısıldayan o meşhur dostlarına borçlu çünkü. İyi köşe yazarı olmak, biraz da yazdıklarınızın yakası açılmadık olmasına bağlı. O yüzden hep Taha Kıvanç’ın o meşhur dostları gibi dostlarım olmamasından yakındım durdum. Meğer o dost yıllardır yanımda duruyormuş da benim haberim olmamış.

Genel olarak komplo teorilerine fazla prim vermeyen bir yapım var.  Ancak İzmir’e olan sevgimden olsa gerek dostumun kulağıma fısıldadığı habere olumlu yaklaştım.

Ben inanmadım ama dostum Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay’ın görevden alınması da dahil olmak üzere bugüne kadar yaşananların Başbakan tarafından sahneye konulmuş bir tiyatro olduğunda ısrarcı.

Malumunuz Günay, görevden alınmasının hemen akabinde ve Gezi eylemleri sırasında hükümeti ve başbakanı ince ince eleştiren sosyal medya mesajları ile gündeme gelmişti.

Dostuma göre Günay, İzmir’den aday gösterilecek.

Hemen itiraz ettim, "Günay’ın twitlerini okumadın herhalde" dedim. Dostum, gayet kendinden emin "Okudum ama emin ol bunların hepsi İzmir’i alabilmek için Başbakan tarafından planlanmış çalışmalardır" deyince aklıma daha önce yaşanmış Numan Kurtulmuş deneyimi geldi.

Yıllar boyu Kurtulmuş’u her gördüğümde “Acaba ne zaman Ak Parti’ye katılacak?” sorusu aklımı kurcalamış fakat onun, başbakan ve partisi hakkında her seferinde dozajı daha da artan eleştirilerini duyduğumda “Yok artık, bu kadar sözün üstüne kalkıp asla Ak Parti’ye katılmaz. Hem gitmek istese de bu saatten sonra alan olmaz.” diye düşünmeme rağmen Kurtulmuş, kurduğu partiyi de kapatarak Ak Parti’ye geç(ebil)mişti. Üstelik Günay’ın sözleri Kurtulmuş’unkilerin yanında devede kulak bile kalmaz.

İzmir Bi(e)nali

Dostum bunları söyledi söylemesine ama İzmir’de ibre ve tahminler daha çok Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım üzerinde odaklanıyor.

Yıldırım, en çok çalışan bakanlardan ve İzmir’e kazandırdıkları da elbette yadsınamaz ancak ben dediğim gibi her ne kadar bu tiyatro kısmına inanmasam ve kendisine ihtiyatla yaklaşılması gerektiğini savunsam da Ertuğrul Günay’ın İzmir’de seçimi kazanmaya en yakın Ak Partili olacağına inanıyorum.

Bakalım İzmir, makûs talihini bu kez yenebilecek mi?

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ziya Müezzinoğlu Arşivi