Ziya Müezzinoğlu

Ziya Müezzinoğlu

Yenilgi Yenilgi Büyüyen Mağlubiyet

Yenilgi Yenilgi Büyüyen Mağlubiyet

Meşhur sözdür, acılar paylaşıldıkça azalır, sevinçler paylaşıldıkça çoğalır. AK Parti ile girdiği 8 yarışın sekizinden de büyük yenilgiyle çıkan CHP ve MHP bu ilkeden yola çıkarak yenilgiyle nasıl baş edecekleri konusunda uzmanlaşmışa benziyor.

Bu uzmanlık onları bir kez daha yenilip hem itibarlarını hem de partilerini sıfırlamamak için “zekice” bir plan yapmaya götürdü.Plan, iki partinin bir araya gelip yenilgiyieşit olarak üstlenmesine dayanıyor. Bu uyanıklığa uzun koalisyon dönemleri yaşamış bir millet olarak hiç de yabancı sayılmayız. Artık bize çok uzak gelen o meşum yıllarda koalisyonlar kurulur, hiç kimse hiçbir şey yapmaz, memleket için bir çivi çakan olmazdı.

Hesap verme zamanı geldiğinde de herkes kaçışır, komşu bahçeden erik çalarken yakalanan çocuklar gibi “Ben yapmadım o yaptı!” diyerek birbirini gammazlardı. 14 partinin bir araya geldiği bu en yeni yenilgiden sonra da durum öyle olacak gibi görünüyor. Bu durumda yıllar sonra MHP’li dedesine bugünleri soran bir torunun, tıpkı tarih martavallarında olduğu gibi, dedesinden “Biz aslında yenilmedik evladım, CHP yenildiği için yenik sayıldık!” cevabı alması hiç de sürpriz olmaz.

14 partinin bir araya gelip yenilgiyi bölüşmesinin mağlubiyetin acısını daha çabuk buharlaştıracağını uman irade, şundan emin olsun ki 14 partinin bir araya gelerek 1 partinin karşısında varlık gösterememesi,bu mağlubiyeti daha da büyütecek ve tarafları daha da küçültecektir. Sevgi, barış ve kardeşlik ekmek için ortaya çıktığını söyleyen İhsanoğlu’nun,sonuçların açıklanmasının hemen ardından neler ektiği ortaya çıkmaya başlayacak. Bu büyük seçim mağlubiyetinin ardından özellikle CHP, MHP ve BBPbüyük çalkantılara sahne olacak gibi görünüyor.

“Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil, daha iyi yenil!”

Samuel Beckett’in ilk duyduğum andan itibaren dilime pelesenk olan çok sevdiğim bir sözü var: “Hep denedin, hep yenildin. Olsun. Gene dene, gene yenil, daha iyi yenil!” Beckett’in yerli yerince söylenmiş ve insana umut aşılayan bu güzel sözüne bizim muhalefet partileri ekseninden bakınca durumun tam bir umutsuz vakaya dönüştüğünü görüyoruz. Ama haklarını da yememek lazım. Gerçekten de her seferinde daha iyi yeniliyorlar. Mesela bu seçimlerde yeni bir level daha atlayıp 14 kısım tekmili birden yenilecek.

Başbakanın TV reklamlarında okuduğu üstad Sezai Karakoç’un “Sürgün ülkeden başkentler başkentine” başlıklı şiirinde şöyle bir bölüm var: “Yanmışsam külümden yapılan bir hisar vardır/Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır.”

Bizim muhalefetin bugün bir kez daha yüzleşmek zorunda kalacağı yenilgiyi düşününce insan şöyle düşünmeden edemiyor:Demek yenilgi yenilgi büyüyen mağlubiyetler de varmış.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Ziya Müezzinoğlu Arşivi