Kemal Belgin

Kemal Belgin

Beşiktaş hep böyle mi olacak?

Beşiktaş hep böyle mi olacak?

Beşiktaş, Hırvat asıllı Bosna Hersek takımını evire çevire, hem de gole boğarak, saf dışı bıraktı. İnönü’nün basın tribününden canlı izlediğim maçta öncelikle Beşiktaş’ın Ronaldo, Zago sonrası sürekli açık veren savunmasına dikkat kesildim. Tabii ki oradan da çift ön liberoda Cisse ile Uğur’un neler yaptıklarına, neler düşündüklerine. Gerisi mi? Orası zaten malum. Holosko, orta alan veya Delgado topla oynarken içeri kat etmezse bu takımda yedeğe düşecek ilk isim olur.

İlk görüşler böyle. Şimdi gelelim detaylara. Sivok ve Zapo aynı ülkeden olduklarından ve aynı takımda daha önce tandemi paylaştıklarından büyük bir uyum içinde gözüktüler. Ancak ne var ki, özellikle de yandan gelen hava toplarında zaaf sergilediler. Tabii ki rakibin zayıflığı da bu ikili için işte tam isabet transferler dememizi engelliyor. Ama yine de topu oyuna sokuşları diğerleriyle kıyaslanamaz netlikte. Sağda Serdar Kurtuluş, solda Tello, bence Beşiktaş’ın savunma kanatları olamazlar. Tabii ki bu maçta iyi işler yaptılar. Buna rağmen rakip Tello’nun yerinden dört adet öldürücü atak bindirdi. Serdar da girdiği bir kademe hariç, zayıf. Hücuma çıkışta da tekniği sınırlı olduğundan etkili işler yapamıyor. Uğur ile Cisse ön liberoda görevleri fena paylaşmıyorlar. Cisse daha çok kesici, Uğur ise Delgado’ya yardımcı rolüne çıkıyor. Buraya kadar Beşiktaş, rakibin de durumundan yararlanıp maçı kolay ve farklı kazandı. Ama Holosko’ya teknik heyetin bu oyun düzeninde neler yapması gerektiğini öğretmesi gerekiyor. Hele hele topu ilk anda almadığında hemen küsüp, yenisini beklemek, ya da yenisine kendini göstermek gibi bir eyleme girmiyor, oyunu bırakıyor. Bobo ise tam dişine göre, fizik mücadelesi yapamayan bir geri blok bulup, depar üstüne depar attı, topla kat etti ve maçın hemen hemen bütün gollerinde birinci role çıktı. Ama aynı Bobo’nun bu haftaki Konya maçında da aynı tipte bir savunma bulmasını bekleyemeyiz. O halde? Delgado yavaş yavaş dengeli oyuna doğru yöneliyor. Rolü icabı oynadığında hem yorulmuyor, hem oyun alanını daha iyi görüyor ve de iyi top kullanıyor.

Özetle Beşiktaş, şu anda kötü değil. Ama çok da iyi değil. Ancak geçen sezondan olumlu yönde farklı olduğu da bir gerçek. Maç kazandıkça, daha doğrusu oyun alanında maça hakim oldukça, daha da iyi olabilir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi