Ramazan Ne ifade ediyor...

Ramazan Ne ifade ediyor...

11 Ayın sultanı Ramazan yine bereket ve rahmetiyle bizimle buluşacak...
Allahu Teala Ramazan'da Kur'an'ı indirmeye başladı ve Hz. Muhammed (s.a.v.) i peygamberlikle şereflendirdi.
Kur'an bizim hayat kaynağımız...
Yol gösterici rehberimiz...
Bu sebeple Kur'an'ın indirildiği bu mübarek ayı bir bayram neşesi içinde kutluyoruz.
Bu ay bizi gündelik yaşamımızdan koparıp bambaşka diyarlara uçuruyor.
Yeme ve içmemize dikkat ediyor. Gün boyu ağzımıza tek lokma koymadan akşama kadar aç ve susuz ama gönül ferahlığı içinde dolaşıyoruz.
Akşamları tüm milletçe aynı anda orucumuzu açıyor, her ev bir sevinç ve mutluluk bahçesine dönüşüyor.
İbadetlerimize daha fazla dikkat ediyor. Ağzımızdan çıkan sözleri bile tartarak konuşuyoruz.
Başkalarını incitmemeye daha fazla dikkat sarfediyor, aç, açık, hasta, yaşlı ve ihtiyaç sahibi insanları daha duyarlı olarak anlamaya ve yardımcı olmaya çalışıyoruz.
Ramazan'ı Ramazan yapan mademki Kur'an, öyleyse her müslümanın mutlaka bu ayda Kur'an'la daha çok yaklınlaşması ve onu anlaya çalışması gerekmez mi?
Allah'ın mesajlarının sizce önemi nedir?
Sizi yaratan ve yaşatan ve her türlü imkanı bahşedip yol gösteren Yüce Rabbin iki dünya mutluluğu için bize bahşettiği bu paha biçilmez değeri farketmek ve hakkını vermek gerekmez mi?
Öyleyse buyurun bu Ramazan Kur'an tamam diyelim ve 30 günde baştan sona anlamını okuyup bitirelim ve Yüce Rabbimizin mesajlarından haberdar olalım. Unuttuklarımızı yenileyelim.
Allah Resulü her Ramazan Cebraille karşılıklı Kur'an'ı okurlar ve vahyin parıltısında yeniden tüm benliğine işlerlerdi.
1400 Yıl sonra, sanki Allah Resulü ile aynı çağda yaşıyormuş gibi, Allah resulü aramızda gibi, Kur'an'ı onun dilinden dinler gibi okuyalım ve onun bize gösterdiği yolu gözümüzü ve gönlümüzü açarak görmeye çalışalım.
1400 Yıl sonra bile insanlığın vahşetinden bir şey kaybetmediğini, son derece gelişmiş kitle/dünya imha silahlarıyla birbirini geçmişin dar kapsamlı katliamlarının yerine bir anda yok edebilecek korkunç bir zulüm ve vahşet medeniyeti(!) oluşturduğunu gördükten sonra, kurtuluşun,milyonlarca insanı bir anda yok eden vahşi gelişmelerde değil, ilahi mesajda saklı olduğunu idrak edelim.
İslam, "silm" kökünden gelen bir kelimedir. "silm" barış demektir, huzur demektir, mutluluk demektir. İnsan, insanlığını farkettiği anda kendisini tıpkı oruçlu bir müslümanın tuttuğu gibi tutar.
Yüce Allah'ı Kur'an'da bize gösterdiği yol insanlığı yeniden inşa eden ve ona gerçek değerini veren, zulmü kaldırıp adaleti hakim kılan, yardımlaşmayı esas alan gerçek kurtuluş yoludur.
Kur'an Yolu'na girin, kurtuluşa erin!

Her gününüz Ramazan, Her ameliniz makbul, her duanız kabul olsun...
Ramazanınız mübarek olsun...

Önceki ve Sonraki Yazılar
Arşivi