Kemal Belgin

Kemal Belgin

Biliçin intiharı!

Biliçin intiharı!

Maçtan önce A Spor’da yaptığımız çekimde, yanımda oturan Beşiktaş’ın eski yöneticilerinden Erol Kaynar’a aynen şunları söylemiştim; “Erolcuğum, sakın ola ki Kayseri takımının şu anda puan cetvelindeki yerine kanmayın. Bu maç zor maç...” Bunları şuna dayanarak söylemiştim, “Erciyesspor, eleman olarak hayli ilgi çekici  ve iyi futbol oynayabilecek düzeyde. Bugüne kadar 4 beraberlik iki yenilgi almış. Yani bir yırtarsa, gerisi gelir anlamında... “
Beşiktaş sahaya tam kadro çıktı. Erciyesspor’da ise kenarda oturan ilk on bir oyuncuları vardı. Ama bu maç için kenarda oturup sıralarını beklemek gerekiyordu Bülent Korkmaz’a göre... İlk yarı kafa kafaya oldu. İki takım da dikine hücumlar peşinde oldular ancak ne var ki bu girişimlerinin arkasında da çabuk savunmaya geçişler oldu.
İşte ne olduysa ikinci yarıda oldu. Birinci yarının futbol tablosu devam ederken, ne olduysa oldu Gökhan Töre bir taç atışı sırasında rakibin kenar yönetimi ki, bu ortama dördüncü hakem de dâhildi, “Muhabbet ederken” bir anda orta hakeme yapılan uyarı sonrası kırmızı kart gördü. Gökhan ne demişti, bilmemiz mümkün değil. Ama hakem raporunda bu açıkça yazılacaktır.
Neyse Gökhan’ın bir taç için yaptığı gereksiz girişim sonucu Beşiktaş on kişi kaldı. Olabilirdi. Beşiktaş iyi takımdı ve bunu idare edebilirdi. Ancak ne var ki, kenardan bir darbe indirildi takıma... Yukarıdaki bölümlerden birinde rakibin de tıpkı Beşiktaş gibi önü doğru, yani dikine yıpratıcı hücumlar yaptığını yazmıştım. İşte bunların en önemli önleyicisi olan Veli’ye kenardan kement geldi. Evde oturduğum yerden fırlayıp bizim Ömer Üründül’ü aradım; “Biliç intihar etti. Şimdi Beşiktaş rahat gol yer artık...” Öyle ya, Atiba tek başına kalmıştı. Oğuzhan vardı ama o kazanılan topların öne çıkmasındaki baş rol oyuncusu idi… Tabii ki Olcay’ın da daha 37. dakikada sakatlanıp çıkması ve Kerim’in oyuna girmesi de az da olsa dengeyi sarsmıştı. Ama futbol çok cilveli idi. Aynı Kerim iki gol birden atacaktı!
Neyse devam edelim Biliç hamlelerine... Aaa o da ne? Oğuzhan çıkıp yerine Sivok giriyor. Yani artık Beşiktaş topu ön sahaya taşıyamayacaktı. Çünkü Cenk de oyunda olduğundan, Atiba da yorulduğundan bu iş bitmişti. Sonra mı? Maç 2-2... Beşiktaş bir hücum girişimde yakalanacak ve rakip 5’e 1 kontrayla gelip liderin mağlubiyet hanesine 1 rakamını yazacaktı. Acaba diyorum Veli oyunda olsa bu girişim oraya kadar gelir miydi? Cevabı duyamadım Biliç...
Son bir bölüm... Maçın en kötü adamı, belli ki Partizan maçından bu yana iyi dinlenememiş Demba Ba idi. Ama Veli çıktı, Oğuzhan çıktı o sahada kaldı. Yani Beşiktaş maçın büyük bir bölümünü Gökhan’ı da sayarsak 9 kişi oynadı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Kemal Belgin Arşivi