Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Galatasaray’ın rakibi Skibbe!

Galatasaray’ın rakibi Skibbe!

Defansa bakıyorum; Servet geçen yılki Servet değil. Artık iyi koşan, mücadele eden, ikili mücadelelerde ayakta kalan bir stoperden, kazandığı topu kendi kullanmak isteyen ve hata yapan bir orta saha oyuncusuna çevirmiş kendini. Kazandığı topu basit oynadığı zaman iyi bir stoper olur; topları kullanmaya kalkarak değil. Geçen maçlardan farklı olarak, stoperler ve özellikle Servet mevkisini bırakarak çok oyuna çıkıyor, açıkları hep Mehmet Topal kapatıyor.

Kayserispor, Galatasaray’a orta sahada iyi baskı yaparak top kullanma izni vermedi. Ama bunda en büyük katkı Galatasaray’ın tek forvet oynaması ve Ümit Karan’a yeterince yardım gelememesi idi. Skibbe’ye Galatasaray’ın ligde çift forvet oynaması gerektiği ve böyle oynarsa daha fazla gol pozisyonu ile gol bulabileceğini hatırlatmak lazım. İkinci yarıdaki Ümit-Baros değişikliği kazanmak isteyen bir hocanın oyuncu değişikliği değil. Zaten maç kilitlenmiş ve sabaha kadar berabere biter görüntüsünde. Kazanmak istiyorsan risk alacak ve çift forvete döneceksin. Fakat bu işi oyunu okuyabilen ve cesur hocalar yapar. Zaten bu haftalar onun staj haftaları. Skibbe işi öğrenene kadar çok şey kaçacak.

Kayseri ciddi pozisyonu ilk yarının sonuna doğru buldu. İkinci yarı Galatasaray kıpırdadı. Baskı kurmaya başladığı dakikalarda Skibbe’nin devreye girmesini bekledi. Ama o da bekleneni yapmadı. Kayserispor iyi mücadele etti. Süper Kupa’daki hataları yapmadan ciddi oynadılar. Galatasaray’da Arda da gününde olmayınca ve sahada tek forvet olunca, oyun iyi olmuyor ve sıkıntı yaşanıyor.

Devler Ligi’nden elenmek moralleri bozmuş. Zayıflığı ve tecrübesizliği, Skibbe’yi oyuncuların gözünde sıfıra indirmiş durumda. Hocasına inanmayan ve güvenmeyen futbolcunun oynaması zor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi