Hakan Ünsal

Hakan Ünsal

Galatasaray lige dönemedi

Galatasaray lige dönemedi

Skibbe’nin sahaya sürdüğü 11 için Hasan Şaş’ın sağ bek oynamasına rağmen söylenecek bir şey yok. Sağ bekte mecburi bir seçim yapacaktı o da tecrübesiz ve yeni Serkan Kurtuluş’un tecrübeli Hasan Şaş’ı tercih etti.

Asıl önemlisi sahaya kazanmaya oynayacak kadro çıkarmış olmasıydı. Ümit Karan, Nonda artı Arda üçlüsü ile golü ve maçı istediğini gösterdi. Takım da bunu oyunun başından itibaren etkili oynayarak ve golü bularak gösterdi. Takım Skibbe’ye her hafta bir şeyler gösteriyor.

Galatasaray golü bulduğu dakikadan sonra orta alanda Ayhan’ı yalnız bıraktı. Tek Ayhan’ı yakalayan Antalya orta alanı dengeledi. Aydın’ın sağ kenarda etkili oyununun tersi Kewell’ın etkisizliği kendi alanında kalabalık Antalya defansını geçmekte zorluk yaşanmasına sebep oldu.

Galatasaray’da stoperlere bu sene bir şeyler oluyor. Orta sahalaşmış stoperler var artık. Servet ile Meira asıl işlerini unutmuşlar. Ayhan ve Arda’nın işlerini yapmaya çalışıyor. Kontra pozisyonlarda ne enteresandır ki stoperler yerinde yok!

Bazı maçlar vardır. Oynamadığında bir oyuncunun takım için öneminin ne olduğunu gösterir. Mehmet Topal’ın da bu maçta artıları ve eksileri gözüktü. Hiç değişmeyen temposu, sahanın her yerine yetişmesi ile orta alanı tek başına kaldırabilecek oyuncu oydu.

Skibbe ikinci yarı maçı kazanmak adına değişiklikler yaptı. Fakat gol geciktikçe morallenen Antalyaspor defansı önceki maçlara göre daha az hata yaptı. Karşılaşmanın büyük bölümü Antalyaspor yarı alanında geçti ama Galatasaray pozisyon bulmakta sıkıntı çekti.

Antalya iyi defans yapıp, ileri ucundaki kuvvetli ve çabuk oyuncularla etkili olarak puan almayı başardı. Görünen o ki Galatasaray daha lige dönmüş değil. Bu sefer eksik, cezalılar var gibi mazerete sığınılacak bir durum da yok.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Hakan Ünsal Arşivi